Hírek

2015.12.13. 17:01

Szerdáig várja a Napló az adományokat a Simon család részére

Pápa - Simon László és felesége, Orbán Annamária egy évvel ezelőtt még nem is sejtette, milyen szörnyű karácsonyuk lesz, az azt követő időszakra pedig életük legnehezebb szakaszaként gondolnak majd vissza.

Horváth Gábor

Sok minden történt Simonékkal azóta, hogy a Napló meghirdette karácsonyi adománygyűjtő akcióját. Októberben mutattuk be először a pápai házaspár történetét, Annamária és László tavaly ilyenkor már nagyon várta kislányát, aki december 25-én meg is született.

Az asszonyt óriási fájdalmak után komoly betegség döntötte le nem sokkal később a lábáról. Hónapokig feküdt az intenzíven, lebénult, mesterséges kómában is volt, eközben László egyedül maradt az újszülött Viviennel. Családjuk igyekezett segíteni nekik, de nem voltak könnyű helyzetben, hiszen Annamária szülei egriek, az ország másik felében laknak, míg László öccse Down-szindrómás, az ő édesanyjának rá is felügyelnie kell.

A Napló 2015-ös adománygyűjtő akciójának célja az volt, hogy Simonék idei karácsonya sokkal boldogabb legyen, mint a tavalyi. Szerettünk volna segíteni az anyagilag nehéz helyzetbe került házaspáron. Szerencsére olvasóink ebben partnerek voltak, hihetetlenül sok felajánlás érkezett az ország minden részéről, sőt, külföldről is.

A gyerekholmik mellett kaptak egy vadonatúj konyhabútort, autójukat megjavították és komplett téli felszereléssel látták el.

De ez csak néhány dolog, heteken át valódi tenni akarással párosuló, óriási szeretet- és kedvességhullám áradt a család felé.

Beszámoltunk róla, az akut intermittens porphyriában szenvedő Annamária már a gyógyulás útjára lépett, de még kezelésre szorul. A felépülése érdekében hihetetlenül kemény munkát végző asszony rehabilitációja januárban folytatódik. Az állását időközben elveszítő László felesége állapotától függően tud majd ismét munkát vállalni.

A Napló adománygyűjtése december 16-áig tart, számlaszámunk: 10300002-10583135-49020126. A közleménybe írják bele: adomány. Egy hét és kiderül, mekkora összeg gyűlt össze.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!