Hírek

2016.01.27. 20:40

Kegyetlen csapások a sorstól – Csodában bízik a súlyos beteg férfi családja

Pápa - Korábban már megélt egy csodát a családunk, most nagyon nagy szükségünk lenne egy újabbra – sóhajtott nagyot Módné Burján Edit, akinek férjét váratlanul megtámadta egy súlyos betegség.

Polgár Tibor

2016 telén is gyűjtést rendez a Napló, és a súlyos beteg Vincének segítünk - Részletek itt>>

A nagypiriti Mód családot kegyetlen kihívás elé állította a sors: háztartásuk egyetlen kenyérkeresője, az édesapa egy hirtelen felbukkanó autoimmun betegség miatt bénultan fekszik a veszprémi kórházban. A család egyetlen gyermeke, Mód Csenge nyitott hátgerinccel, agykamratágulattal és dongalábbal született, aminek következtében rendszeres ellátásra szorul a most 14 esztendős kerekes székes lány. Ezt a feladatot édesanyja végzi el, így ő nem tud munkát vállalni. – Csengéről a születését követően lemondtak az orvosok, azonban ő valamiféle csoda folytán életben maradt, és értelmes, okos lány lett. Jól imádkoztunk érte – jegyezte meg beszélgetésünkkor Edit.

A mosolygós Csenge a pápai Erkel Ferenc Ének Zenei Általános Iskola nyolcadik osztályos tanulója, elmondása szerint szeret itt tanulni, jól érzi magát az itteni, segítőkész közösségben. Zenei tagozatba jár, furulyán játszik, emellett a szomszédos Bartók Béla Zeneiskolában fuvolázni is tanul. Gyógypedagógus szeretne lenni, a Celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnáziumban képzeli el a továbbtanulását. – Sosem voltunk gazdagok, de szépen megéltünk, otthon háziállatokat tartunk. A férjem, Győző három műszakban dolgozott, ám sajnos októberben elvesztette az állását, három hónappal ezelőtt pedig kórházba került – mesélte a Naplónak az édesanya. Mint mondta, a családfenntartó hirtelen jött megbetegedése fáradékonysággal indult, majd később bénulásos tünetekkel súlyosbodott. Az orvosok az egyik diagnózist állították fel a másik után. A veszprémi kórházban történt kivizsgálás alkalmával az életerős férfinál az idegrendszerét megtámadó autoimmun betegséget állapítottak meg. Ezt követően többek között szteroidokkal kezelték.

Mód Csenge édesanyjával, Módné Burján Edittel
Fotó: Polgár Tibor

– Karácsonyra hazajöhetett hozzánk. Két hétig otthon maradhatott velünk, ez volt a legnagyobb karácsonyi ajándék, amit kaphattunk – fűzte hozzá elcsukló hangon Edit. Az orvosi kezelés során sokat javult Győző állapota, de most ismét fellángolt, súlyosbodott a betegsége. – Ez tulajdonképpen egy kiszámíthatatlan vírusfertőzés, amely az immunrendszert támadja meg. A szervezet saját maga ellen fordul, a férjem esetében a gyulladás az agynál és a gerincnél jelentkezik. Az orvosok nem tudják, mitől alakul ki a betegség. Korábban már megélt egy csodát a családunk, most nagyon nagy szükségünk lenne egy újabbra. Győző nagyon meg akar gyógyulni. Folyamatosan mondogatja, hogy haza kell mennie, mert otthon dolga van – árulta el a nagy lelki erővel bíró asszony.

Edit hétköznaponta autóval iskolába viszi lányát Nagypiritről Pápára, majd átvezet a veszprémi kórházba a férjéhez. Megvárja Csenge különóráját a zeneiskolában, így kora estére érnek haza. A Mód családnak ebben a sokak számára felfoghatatlan helyzetben a legkisebb segítség is rendkívül sokat jelent. – Sok nagyon jó ember van, sokan segítettek, segítenek nekünk, név szerint senkit nem szeretnék kiemelni. Csenge osztálytársainak szüleitől, a pedagógusoktól, barátainktól, rokonainktól, összetartó családtagjainktól rengeteg segítséget kapunk. Reméljük, a Jóisten ad majd erőt hozzá, hogy viszonozni tudjuk ezt a sok jót, ami másoktól jut el hozzánk. A legnagyobb szükségünk arra lenne, hogy Győző meggyógyuljon – fogalmazott elérzékenyülve Edit.

A Mód család megsegítéséért pénteken 18 órától jótékonysági koncertet tartanak az Erkel iskola aulájában.

2016 telén is gyűjtést rendez a Napló, és a súlyos beteg Vincének segítünk - Részletek itt>>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!