Hírek

2016.03.02. 18:36

Jóváírja a túlszámlázást az új gázszolgáltató

Veszprém – Hibásan becsült adatok miatt kaptak a megszokottnál magasabb számlát a Főgáztól a fogyasztók a napokban. A társaság ígéri, a következő hónapban jóváírják a túlszámlázást.

Szabó Péter Dániel

Rengeteg olvasónk jelezte az elmúlt napokban, hogy indokolatlanul magas fogyasztásról szóló számlát kapott februárban az új szolgáltatótól, a Főgáztól. Akadt olyan olvasónk, aki elmondása szerint normál fogyasztás mellett 82 ezer forintról kapott csekket, de többen voltak olyanok is, akiktől a megszokott összeg háromszorosát akarta beszedni a szolgáltató.

A probléma nem egyedi, sok ezer embert érint szerte a Dunántúlon. A Főgáz közölte, a korábbi szolgáltatótól, az E.On-tól kapott hibás adatok miatt történt a túlszámlázás. Az ügyfél- és számlázási adatok egyeztetése és átadása során a két szolgáltató ugyan szorosan együttműködött, azonban az adatszolgáltatás közben hibásan becsült adatok is átkerültek az E.ON-tól a  Főgáz Zrt.-hez.

A héten a veszprémi ügyfélszolgálati irodában is meghosszabbított nyitva tartással várják a reklamáló ügyfeleket
Fotó: Penovác Károly

A minden hónapban valós fogyasztási adatokat rögzítő, havi diktálási elszámolást választó ügyfélkör érintett az ügyben. Ezen ügyfelek esetében a megszokottól eltérő módon becslés alapján készült el az új szolgáltató első számlája, s a becslésnél az E.ON adataiban volt a hiba. – A problémát az okozta, hogy a decemberi átadási-átvételi mérőállás alapján kiszámított napi átlagfogyasztás értékét nem az éves fogyasztásból határozta meg a számítást végző rendszer, hanem a decemberiből, és így magasabb várható fogyasztást kalkulált – írja közleményében a Főgáz.

A társaság a fogyasztók elnézését kéri, s az E.On-nal együttműködve javítja a hibát. Egyben felhívja a figyelmet arra, hogy a következő számlában megtörténik majd a túlszámlázás jóváírása. Emellett azonnali korrekcióra is lehetőséget biztosít a Főgáz, ezért ügyfélszolgálati irodáikban, így Veszprémben is, a héten meghosszabbított nyitva tartással várják az ügyfeleket, s a telefonos ügyfélszolgálaton is kibővített létszámmal fogadják a hívásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!