Hírek

2016.04.22. 18:13

A sportuszoda helyszínéről döntenek

Veszprém - A tervezett veszprémi sportuszoda helyszínéül a Veszprém Aréna és a 8-as főút közötti területet javasolják, erről a csütörtöki veszprémi közgyűlés dönt.

Balla Emőke

A kormány 2015 februárjában határozatában egyetértett azzal, hogy Veszprém közigazgatási területén egy korszerű, a mai kor igényeinek megfelelő uszoda épüljön meg. Az uszodafejlesztésre több helyszín előzetes vizsgálatát végezték el. 2015-ben helyi konzultációt indított az önkormányzat, ebben a Jutasi út melletti terület, illetve a Veszprém Aréna melletti fejlesztési terület kapott nagy hangsúlyt. Az uszoda helyszínéül javasolt terület a Keleti elkerülő út – 8-as főút – 82-es út által határolt fejlesztési terület.

Ez több szempontból előnyös, közölte Némedi Lajos. Veszprém alpolgármestere elmondta, a helyszín nincs messze a várostól, ugyanakkor a 8-as főútról a vidékről érkező vendégek számára is könnyen megközelíthető. Az említett terület alkalmas egy sportcentrum kialakítására, a későbbiekben a városi jégcsarnok építését is itt tervezik. Sporttal foglalkozó külső szakértők is ezt a helyszínt tartják a legjobbnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!