Hírek

2016.04.15. 13:47

Kevesen öltöztek feketébe

Ajka, Veszprém – Fekete öltözékkel és szalagok kitűzésével hívták fel a figyelmet egészségügyi dolgozók és civilek az ágazat problémáira. Az országos akcióval a fekete ruhás nővérként elhíresült Sándor Mária mellett is kiálltak.

Marton Attila

Tapasztalatunk szerint kevesen csatlakoztak a Csolnoky Ferenc Kórházban a szolidaritási akcióhoz, és az intézmény előtt sem tartottak demonstrációt pénteken reggel.

Péntek délelőtt a veszprémi kórházban járva azt tapasztaltuk, néhányan dolgozó viselt a köpeny alatt fekete felsőt, páran pedig fekete szalag kitűzésével csatlakoztak a kezdeményezéshez. Több osztályon senki nem viselt ilyet, és olyan részleg is akadt, ahol nem tudtak az akcióról. Egyénileg bárki csatlakozhatott a kezdeményezéshez, a dolgozóknak nem tiltottuk meg, és semmilyen szankció nem érte azt, aki így tett, mondta érdeklődésünkre Rácz Jenő, a Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója, megjegyezve, hogy a szabályzatban a speciális öltözékre vonatkozó előírásokat – például a műtőkben – mindenkinek be kellett tartania.



Az ajkai Magyar Imre Kórházban nem tiltott a szolidaritás kifejezése – reagált Nyári Ildikó főigazgató a megkeresésünkre, de arra nem kaptunk választ, hogy érik-e szankciók a tüntetésben résztvevő dolgozókat. A gyerekosztályt kivéve többen fekete pólóban látták el a betegeket pénteken. Néhány szimpatizáns a kórház bejáratánál fejezte ki szolidaritását.

Fotó: Penk Tímea

– Mindenki fél. A dolgozókat eltiltották attól, hogy az ajkai kórházat bárhol megemlítsék vagy magukról fekete pólós képeket tegyenek közzé – mondta egy nyugdíjas egészségügyi dolgozó. Úgy tudja, hogy a helyzet egyre rosszabb, és ezért a kormányzati politikát teszi felelőssé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!