Hírek

2016.04.25. 14:35

Pápai és tapolcai győzelem a kis tűzoltók versenyén

Pápai és tapolcai csapatok nyerték meg a megyei katasztrófavédelmi ifjúsági versenyt Pétfürdőn, a Peytu mezőn a közelmúltban.

Napló-információ

Vízi Ottó tűzoltó alezredes, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság polgári védelmi főfelügyelőjének nyitóbeszédéből kiderült, nagyon fontos, hogy a fiatalok minél korábban megismerkedjenek a mentéssel, a tűzoltók munkájával.

A gyerekeknek mások mellett szurkolt Kapuvári Viktória tűzoltó ezredes, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gazdasági igazgatóhelyettese, valamint Horváth Éva, Pétfürdő polgármestere.

A megmérettetés kilenc állomás leküzdését jelentette, a "klasszikus" katasztrófavédelmi feladatokon túl újszerű feladatokat is megoldottak a gyerekek, például várták őket baleset-megelőzési, honvédelmi ismeretek, amelyek igénybe vették tudásukat, ügyességüket és az állóképességüket egyaránt. A tábor egész területén elhelyezett állomásokon a katasztrófavédelem munkatársai fogadták a diákokat és értékelték munkájukat.

A győztes csapatok részt vehetnek majd az országos döntőben. Az általános iskolák közül a pápai Türr István Gimnázium csapata nyert, a középiskolák közül pedig a tapolcai Batsányi János Gimnázium került ki győztesen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!