Hírek

2016.04.09. 18:38

Vasárnap indul a gigakonvoj Pétfürdőre

Megyei körkép – Egy kétszáz méter hosszú, hét méter széles és hét méter magas konvoj indul vasárnap éjjel a Győr-Moson-Sopron megyei Gönyű kikötőjéből, a szállítmány éjszakánként teszi meg a mintegy százhúsz kilométeres távot.

Marton Attila

A hat szerelvényből álló konvoj Gönyűről indul vasárnap éjszaka, és csütörtökön hajnalban érkezik meg a Péti Nitrogénművekbe. A szállítmány a Nagyszentjános, Nagyigmánd, Bakonysárkány, Mór, Székesfehérvár, Csór, Nádasdladány, Ősi, Berhida, Pétfürdő útvonalon halad teljes útzár mellett, rendőri felvezetéssel. Veszprém megyébe szerda hajnalban érkezik meg a szállítmány. A konvoj az első két éjszaka nagyobb távot tesz meg, az utolsó két éjszaka mintegy háromnegyed órán keresztül halad majd.

Túlméretes szállítmányú kamionok várakoznak a gönyűi kikötőben 2016. április 9-én.
MTI Fotó: Krizsán Csaba


A konvoj a Péti Nitrogénművek új üzeméhez szállít berendezéseket, egyebek mellett hűtőkondenzátort és előmelegítőt, írta az index.hu, megjegyezve, hogy az útba eső településeken hat-nyolc órán keresztül szünetel majd az áram-, valamint a televízió-, a telefon- és az internetszolgáltatás.

Infografika: Viola Beáta

A mostani különös szállítmány már nem az első, tavaly tavasszal például a cég egyik új üzemébe szállítottak hatalmas méretű gépegységeket, és egy napig Ősi határában parkoltak a hatalmas szerelvények. Akkor egy több mint kétszáz tonnás, negyven méter hosszú konvoj haladt végig a Dunántúl északi részén. A konvoj méretei miatt idén is csak éjszaka közlekedhet, mert előttük leszerelik, utánuk pedig visszakötik a villanyvezetékeket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!