Hírek

2016.06.01. 17:58

A pedagógus minta a diák számára

Veszprém – A pedagógusok erőfeszítése nem hiábavaló, mondta Porga Gyula a városi pedagógusnapi ünnepségen.

Balla Emőke

A polgármester beszédében úgy fogalmazott: mindenkinek az emlékezetében él egy tanító, tanár, akinek hatása egy életen át elkísér. Vannak, aki elfelejtik egykori tanáraikat, mások szeretettel és tisztelettel gondolnak rájuk. A tanárok felelősségteljes munkája hosszú évekre meghatározza a diákok életét, közölte a polgármester. Porga Gyula szólt arról, hogy az 1000 esztendős iskolaváros gazdag hagyományokkal rendelkezik; az alapfokú és középfokú oktatás egyaránt magas színvonalú, éppen úgy, mint az egyetemi képzés. A pedagógusok nemcsak oktatják és nevelik a gyerekeket, de mintát is adnak számukra. Legyenek annak biztos tudatában, hogy erőfeszítéseik nem hiábavalóak, mondta.

A város minden évben Ranolder-díjjal jutalmazza a pedagógusok munkáját. Az idei elismerést négyen vehették át: Remete Jánosné, Gerölyné Joó Katalin, Wenczel Zsuzsanna és Szauer István.

Remete Jánosné a Csillag Úti Körzeti Óvoda Cholnoky Jenő lakótelepi tagóvoda óvodapedagógusa, általános vezető helyettese. Nagy hangsúlyt fektetett a hagyományok teremtésére, fontosnak tartotta az óvodában meglévő értékek megőrzését, az óvodapedagógusok szakmai fejlődését és kiteljesedését, az integrált nevelést.  Gerölyné Joó Katalin a Báthory iskolában működő Kék Madár személyközpontú program meghatározó egyénisége. Számos pedagógus módszertani és meseíró pályázaton vett részt és szerzett elismerést. Wenczel Zsuzsanna magyar-orosz és német szakos tanár, 1998 óta dolgozik a Lovassy László Gimnáziumban, melynek egyik meghatározó egyénisége, töretlen lelkesedését, hivatástudatát tanítványai és kollégái egyaránt érezhetik.  Irodalmi színpadi műsorokkal színesíti az iskola életét. Szauer István a Hriszto Botev Általános Iskola tanáraként lelkiismeretes nevelő-oktató munkát végzett, 1998-ban az iskola igazgatójának nevezték ki. A város Oktatási és sport irodájának vezetője volt, 2012 óta a Klebersberg Intézményfenntartó Központ Veszprém megyei tankerületi igazgatója.

A Borsi Lőrinc-díjat Kanyár Erika kapta, aki 37 évig  tanított a Veszprémi Közgazdasági Szakközépiskolában. 2007-ben kapcsolódott be a Laczkó Dezső Pedagógus Nyugdíjas Klub életébe, 2011-ben elvállalta a klub vezetését. Sikeres előadások, programok, a 2015-ös szabadegyetem megszervezése fűződnek a nevéhez.

A Lovassy László Gimnáziumban tartott ünnepségen a Gárdonyi Zoltán Ifjúsági kamarazenekar adott műsort, Demel Eszter karnagy vezetésével. A pedagógusnapi rendezvény előtt az intézménnyel szemben a Világos Veszprémért Mozgalom szervezett villámcsődületet. A résztvevők feliratokat fogtak a kezükben: 1 pedagógus = 1 pogácsa. Elég a kamu konzultációból. NEM az iskolák államosítására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!