Hírek

2016.06.12. 14:37

Búcsúznak a kétkerekű csodák – véget ért az Open Road Fest

Az Open Road Fest idén is hű volt mottójához, hiszen négy napon át minden a szabadságról szólt.

Kekk Sára

Napsütésben és esőben is ketkerekű paripák dübörgésétől volt hangos a Balatonpart idén is a Harley Davidson Open Road Fest-en. A négy napos rendezvény idei jelmondata a "Feel the freedom" volt, azaz érezd a szabadságot, amelyhez minden résztvevő tartotta is magát. A programsorozatban mindenki talált magának megfelelő programot, a négy nap folyamán a hajmeresztő biciklis és motoros mutatványok mellett rengeteg zenei élménnyel is gazdagodhatott a bőrruhás, bukósisakos társaság.

Fotó: Balogh Ákos

Izgalmakból a jövő mini-motorosainak is kijutott, hiszen megrendezésre került a Kids Race, ahol a legkisebbek sorakoztak fel műanyag, lábbal hajtható motorjaikon a startvonalnál. A fesztivál így egy kicsit a jótékonykodásról szólt. A Baptista Szeretetszolgálat és az Open Road Fest közös jótékonysági együttműködése során arra kérte a motorosokat, hogy egy tank benzin árával támogassák a rászoruló óvodás korú gyermekeket.

Emellett délutánonként a Halálgömb ura, Gombos Attila gurult be a vasszerkezetébe, a rettenthetetlen kaszkadőr 70 kilométerórás sebességgel száguldozott vízszintesen, függőlegesen és egy tűzet okádó, maximális fordulatszámon üzemelő láncfűrész körül. Őt különleges showal követte a Gravity Academy csapata, akik a legjavát hozták el idén is páratlan mutatványaiknak. A speciálisan kialakított mobil pályarendszeren a srácok hajmeresztő trükköket produkáltak kerékpárral, egykerekűvel valamint két lábon. A közönség lélegzetvisszafojtva figyelte az ifjú FMX pilóta, Hujber Péter trükkjeit is, aki játszi könnyedséggel repkedett két kerékkel a levegőben, a legkülönfélébb mozdulatokkal megspékelve az emelet magas ugrásokat, de trükkökből és gyakorlásból Erdős Csaba és csapata háza táján sem volt hiány. A kaszkadőr show minden pillanatát hatalmas ováció követte, ami nem csoda, hiszen nem látni mindennap olyan pilótát, aki harmadmagával quadozik, miközben sisakja szikrákat szór a beton érintésétől, a gumifüstben úszó aszfalt közepén.

Az utolsó nap délelőttjén a motorosok már izgatottan gyülekeztek a fesztivál körül, ugyanis elérkezett a várva várt pillanat, Magyarország legnagyobb motoros felvonulása. Több ezer járgány sorakozott fel, hogy osztozzanak a fesztivál legszebb perceiben, a közös gurulásban.

Az estét kicsit beárnyékolta a hirtelen érkező zápor, de ez sem kedvtelenítette el a fesztiválozókat a bulizástól. Pásztor Anna, az Anna & the Barbies énekesnőjének zseniális előadása és laza, közvetlen stílusa pedig pillanatok alatt hatalmas tömeget varázsolt a nagyszínpad elé. Az énekesnő lesétált a színpadról a nézők közé, ahol még Harley-ra is pattant egy dal erejéig.

Az Anna & the Barbies-t a Helloween követette, de még mielőtt belecsaptak volna a húrszaggatásba az Open Road Fest szerelmespárja, Erzsi és Zoltán örök hűséget fogadott egymásnak és megesküdött a nagyszínpadon. A mennyasszony a fesztivál igazgatója, Dobai Attila mögött egy quadon érkezett a színpadra, ahol több ezer ember előtt mondta ki a boldogító igent.

A buli a Helloween-nel folytatódott, akik már az első akkord után hatalmas zúzásba kezdtek. A nézőtér egyszerre tombolt, ugrált és hullámzott, a refrénnél pedig egy emberként énekelt. Régi és új dalok is felcsendültek, a közönség pedig hatalmas ovációval és headbanggel díjazta a frontember dinamikus előadását.

A buli az utolsó nap is hajnalig tartott. A Rock Arénában a Hollywood Rose teltházas koncertjével ünnepelték a fesztiválozók a 17. Open Road Fest-et.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!