Hírek

2016.09.19. 20:25

Evangéliumi frissességgel - Külföldi származású, de itt élő szerzetesek találkoztak

A misszionáriusok segíthetnek a jelenlétükkel evangéliumi frissességet hozni, és átadni az örömhírt - mondta P. Sebas-tian Benvin Madassery.

Németh András

Mintegy 50 külföldről - elsősorban Ázsiából - érkezett, de Magyarországon élő és szolgáló szerzetes, nővér és pap látogatott Veszprémbe szeptember 17-én.

A Pápai Missziós Művek igazgatója, P. Sebastian Benvin Madassery verbita szer-zetes meghívására az ország több részéből érkezett vendégek immár 6. alkalommal találkoztak.

A találkozók fő célja, hogy a hazánkban élő és különböző területeken szolgáló papok és szerzetesek közvetlen, személyes kapcsolatba kerülhessenek egymással és a magyar egyház képviselőivel, megosztva egymással missziós munkájukkal kapcsolatos aktuális kérdéseiket és tapasztalataikat. Az alkalom lehetőséget ad a résztvevőknek, hogy elbeszélgessenek arról, hogyan tudnák missziós szolgálatukat még hatékonyabban végezni a szerzetesi közösségeken belül és kívül, hogy azzal a magyar egyházat még jobban erősítsék, valamint hogy keressék az együttműködés lehetőségeit Magyarország újraevangelizálásában.

Veszprémben Márfi Gyula érsek fogadta őket a Szaléziánumban, ahol a főpásztor Krisztusnak, a küldöttnek titkát élni címmel tartott elmélkedést, Szent János Pál pápa Redemptoris Missio enciklikája alapján, majd a Szent Mihály-bazilikában a missziós atyákkal együtt mutatott be szentmisét.

A délután folyamán az érsek atya vezetésével megtekintették az érseki palotát és a Szaléziánumot is.

Sebastian Benvin Madassery verbita szerzetes elmondta, hogy mennyire fontos ez a találkozás különösen a szerzetesnővéreknek - köztük Teréz Anya Nővéreinek - akik máskor az évben nem mozdulnak ki szolgálati helyekről. Elmondta, hogy Európának is milyen nagy szüksége van a misszionálásra, mert az emberek nagy része ezen a földrészen eltávolodott az istenhittől. A misszionáriusok segíthetnek a jelenlétükkel evangéliumi frissességet hozni, és átadni az örömhírt

- fogalmazott az indiai származású, 2003 óta Magyarországon élő szerzetes.

Címkék#szerzetesek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!