Hírek

2016.09.02. 07:14

Kár és vita a faluban

Kisberzseny - Tanácstalannak és tehetetlennek érzi magát Papp Ottó, mert nem tudja megtéríttetni a kárát.

Penk Tímea

A fiatalember arra panaszkodott, hogy amikor a közmunkások füvet nyírtak a háza előtt, a felverődő kavicsoktól megsérült két ablakán a redőny. Szerette volna, ha az önkormányzat megtéríti a kárt, de hiába kereste a megoldást, érdemi választ nem kapott.

- A jegyző annyit írt, hogy továbbította a panaszomat, a polgármester azonban át sem vette a levelet – mondta Papp Ottó, aki a devecseri és veszprémi kormányhivatalt is megkereste.

Fotó: Penk Tímea

- Azt mondták, hogy forduljak a bírósághoz, de hát nevetséges lenne tizenötezer forintért pereskedni – állította a panaszos. Elmondta, hogy korábban is többször észrevette, hogy fűnyírás után apró kavicsok hevertek az ablakpárkányon, legutóbb azonban a felverődő kövek kilyukasztották a redőnyöket. Azóta az ő háza előtt nem is nyírják a füvet.

A panaszos elfogadhatatlannak tartja a polgármester elzárkózását, amikor az önkormányzat biztosítója meg tudná téríteni a kárt. Papp Ottó azt sem érti, hogy egy körülbelül hetvenfős településen miért van annyi probléma az emberek között.

Ferenczy Lajos polgármester a megkeresésünkre úgy nyilatkozott, hogy az önkormányzat nem ismeri el a felelősségét.

- A redőny valóban sérült, de véleményem szerint ezt nem a közmunkások okozták a fűnyírással. Teherautó is felverhette a kavicsot, vagy a múltkori jégeső is okozhatta a redőnyök sérülését – mondta a polgármester, aki szerint a panaszosnak a biztosítóhoz vagy a bírósághoz kellene fordulnia.

Címkék#Kisberzseny

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!