Hírek

2016.09.09. 16:24

Külföldi munkát ígért - sokan bedőltek neki

A Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás vétsége miatt emelt vádat egy 55 éves, Hajdú-Bihar megyei nővel szemben, aki az interneten jelentkező sértettektől külföldi munkalehetőség ígéretével csalt ki pénzt, tájékoztatott Gulyás Ildikó főügyészségi szóvivő.

Napló-információ

A vádirat szerint az elkövető a 2015 februárja és októbere közötti időszakban az egyik internetes hirdetési portálon külföldi munkalehetőséget kínáló hirdetést adott fel. A hirdetésre jelentkező sértettekkel a munkavégzés feltételeként közölte, hogy a bankszámlájára közvetítői díjként 10 ezer forintot utaljanak.

A vádlott közvetítői tevékenységet nem folytatott, a sértetteket tévedésbe ejtette, a folyószámlájára utalt pénzeket pedig a saját céljaira használta fel, azért semmiféle ellenszolgáltatást nem nyújtott. Az elkövető így az ország különböző megyéiből jelentkező, összesen 28 sértettnek okozott kárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!