Hírek

2016.09.06. 16:26

Magyar Termék Nagydíj - Nívódíjjal ismerték el a PLT-t

Budapest - Hatvan cég hatvanhat terméke vette át kedden a Magyar Gazdaság Ünnepén a Magyar Termék Nagydíj Pályázat elismeréseit a Parlament Felsőházi Termében. A Pannon Lapok Társasága médiacsoport a minőség iránti elkötelezett kommunikációját a pályázat Sajtókövete Nívódíjjal ismerték el.

Osváth Sarolta

A Magyar Termék Nagydíj a találékonyság és szakértelem kirakata – hangsúlyozta Kiss Károlyné, a pályázatot kiíró és megvalósító Industorg-Védjegyiroda Minőségügyi Kft. ügyvivője.  -  A díjazottak országunk büszkeségei, akik példaként szolgálnak, de a kitüntető védjegy viselése kötelességgel és felelősséggel is jár – emelte ki.

Az idén 19. alkalommal, 38 szakmai főcsoportban meghirdetett megmérettetésen olyan vállalkozások és személyek indulhattak, akik/amelyek tevékenysége vagy terméke magas hozzáadott értéket képvisel, kereskedelmi és társadalmi tartalmában egyaránt hozzájárul az erősebb magyar gazdaság megteremtéséhez. A nyertesek 33 százaléka budapesti, 64 százaléka vidéki székhellyel rendelkezik az ország 16 megyéjében. Az idén először határon túli vállalkozások is indultak a pályázaton.

Latorcai János az Országgyűlés alelnöke, a rendezvény fővédnöke ünnepi köszöntőjében a védjegyet a „minőségbiztosítás európai útlevelének" nevezte. Potápi Árpád János, államtitkár a kormány nemzetpolitikájáról, a magyar-magyar kapcsolatok erősítéséről számolt be, Kara Ákos, az NFM államtitkára az új fogyasztóvédelmi stratégiáról, Keszthelyi Nikoletta helyettes államtitkár a pedig a fogyasztók bizalmának fontosságáról beszélt.

Az idén a Pannon Lapok Társasága rangos elismerésben részesült: a tekintélyes tagokból álló zsűri médiacsoportunknak a Magyar Termék Nagydíj Pályázat Sajtókövete Nívódíjat ítélte oda. Elismerve ezzel a minőség kommunikációjáért, ezen belül a Magyar Termék Nagydíj Pályázati rendszer népszerűsítéséért folytatott következetes tevékenységét. A nívódíj ugyanakkor kifejezi, hogy a társaság elkötelezett a minőség ügye iránt a saját működésében is, vezetői és munkatársai kiemelt fontosságot tulajdonítanak az egyetemlegesen jó minőségű termékek előállításának, szolgáltatások nyújtásának, egyebek közt egy olyan példaértékű közösségteremtő modell megvalósítása során, amely a közéleti  napilapok civil tudósítóhálózatának működtetésével hozzájárul a megyék legkisebb településeinek kommunikációs felemelkedéséhez is.

Fotó: Bebes Mátyás

A Magyar Termék Nagydíj Pályázat Sajtókövete Nívódíjat a PLT két ügyvezetője Kinde Kálmán és Köő-Tóth Győző vette át Latorcai Jánostól a Parlamentben.

A 19. alkalommal megrendezett ünnepélyes eredményhirdetésén minőségi Magyar Termék Nagydíjjal ismerték el a Fejér megyei Bicskei Mezőgazdasági Termelő és Szolgáltató Zrt. etyeki tejtermékeit; Zala megyéből a  a Kvártélyház Szabadtéri Színház,  Zalaegerszegi Vadpörkölt és Borfesztivál-Zalai Teríték Kft. pályázatát, Veszprém megyéből a Pápateszéri Téglaipari Kft. Bakonytherm falazótégláit.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!