Hírek

2016.09.05. 19:30

Gyógyszertár nyílhat a buszpályaudvar melletti romos ház helyén

Veszprém - Évek óta rombolja a városképet a buszpályaudvar melletti lakóház. Az épületnek év eleje óta új tulajdonosa van, aki új funkciót tervez a háznak.

Marton Attila

Olvasóink jelezték, áldatlan állapot uralkodik a belváros egyik legfrekventáltabb helyszínén, a buszpályaudvarnál, ahol az egyik ház kerítésénél embermagasságú gaz éktelenkedik, ami a járdán babakocsival közlekedők dolgát is alaposan megnehezíti. Az udvart különféle nagyra nőtt gyomnövények borítják, a vakolat hullik, az ablakokat bedeszkázták. Egy közelben dolgozó elmondása szerint éjszaka hajléktalanok vernek tanyát az épület udvarán, akik rendszeresen szemetet hagynak ott maguk után.

Az épület sorsával kapcsolatban megkerestük az önkormányzatot, ahonnan azt a tájékoztatást kaptuk, az ingatlant a tulajdonosi bizottság tavaly decemberi döntése után pályázaton értékesítették egy gazdasági társaságnak. Kérdésünkre közölték, az épület korábban szociális bérlakásként funkcionált, az önkormányzat tulajdonjoga február végén szűnt meg.

Hétfőn délelőtt még hatalmas gaz borította a városközponti udvart, délutánra megtisztították a területet
Fotó: Balogh Ákos

A bizottság ülésére készített előterjesztésből kiderült, a társaság negyvenötmillió forintért vásárolta meg a közel ezer négyzetméter területtel rendelkező, lelakott és romos állapotú házat.

Burián András, az épületet megvásárló gazdasági társaság ügyvezetője elmondta, hétfőn délutánra megtisztítják az óriási gaztól a kerítés környezetét. A gyógyszertárakat üzemeltető társaság terve, hogy a buszpályaudvar mögötti telken a 21. század igényeinek megfelelő önkiszolgáló gyógyszertárat hozzanak létre. A helyi szabályozási terv módosítása után várhatóan a jövő év második felében kezdődhet meg a beruházás tervezése és előkészítése, amelynek eredményei leghamarabb jövő ősszel lesznek láthatók. Addig meg takarítani kell, nyírni a gazt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!