Hírek

2016.09.17. 12:11

Napjaink tragédiája: miért tűnnek el a gyerekek?

Veszprém - Újabb macikat helyezett ki Veszprémben szombaton Sinka Vivien, az Együtt az Eltűnt Gyermekekért Alapítvány elnöke, hogy aztán a plüssfigurákat szülők és gyermekek együtt keressék meg egy vidám és kedves közös program keretében.

Kovács Erika

Sokat jelenthet az, ha együtt van a szülő a gyerekkel, ha közös programot szerveznek, ha odafigyelnek gyermekeikre, és adott esetben megkérdezik tőlük, miért rosszkedvűek, érvelt Sinka Vivien, aki a közelmúltbeli után ezen a hétvégén ismét játékra hívta a szülőket és gyermekiket  a megyeszékhelyen. Azt mondta, az eltűnt emberek, köztük fiatalok felkutatása közben azt tapasztalták, hogy ezek az emberek magukra maradtak problémáikkal, nem figyelt oda rájuk senki, nem kérdezték meg őket, nem beszélgettek velük.  Az alapítványi elnök üdvözölte, hogy sokan álltak ötlete mellé, mások mellett a veszprémi önkormányzat is támogatta, így összesen legalább hetven figurát tud elhelyezni a különféle helyszíneken, több hétvégén át.

Horváth-Bakai Viktória (balról) és kisfia, Zétény örömmel mutatta a megtalált macit Sinka Vivien alapítványi elnöknek

Ezúttal Vivien a közösségi oldalon jelezte, hogy hol lehet megtalálni a kedves figurákat, keresésükre sok szülő és gyermek indult el. Nagy boldogságot okozott a maci megtalálása Horváth-Bakai Viktóriának és kisfiának, Zéténynek, akik együtt kutatták fel és találták meg az egyik helyszínen a plüssjátékot.

Viktória, a fiatal anya azt mondta, nagyon örül az alapítvány ötletének, ami arra hívja fel a figyelmet, hogy a szülők folyamatosan figyeljenek gyermekükre, szervezzenek minél több közös programot, és minden esetben, bármi történjen is, minden körülmény között fogják gyermekük kezét!   Azt is elmondta, hogy az ő családjukban kiemelten figyelnek arra, hogy rendszeresen legyenek közös programjaik kisfiúkkal, Zéténnyel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!