Hírek

2016.09.27. 13:53

Ne tűnjön el még több gyerek!

Óriási lehetőség alapítványunknak, illetve a valahol éppen a családjuktól távol lévő gyerekeknek, hogy egy ilyen dal és videoklip megszülethetett – mondta Sinka Vivien az Együtt az Eltűnt Gyermekekért Alapítvány elnöke egy budapesti dalbemutatón, a közelmúltban.

Kovács Erika

Az elnök felidézte, példátlan összefogásban született meg a „Nem tévedhetsz el!” című dal, amelyben a résztvevők –Bartha Ákos Dannona zeneszerző, szövegíró, zenei producer, Kollányi Zsuzsi énekes, Németh Gábor zenekar alapító és zeneszerző, Katók István szaxofonos, zeneszerző - a gyermekeltűnések problémájára, és a veszprémi Együtt az Eltűnt Gyerekekért Alapítványra szeretné felhívni a figyelmet.

Sinka Vivien közölte, az összefogás apropóját az adta, hogy az Európai Unió adatai szerint arányaiban Magyarországon keresik a legtöbb gyermeket egy év alatt, de többségük szerencsére rövid időn belül előkerül. Az aktív körözések száma általában 100 alatti, de az elmúlt években az eltűnt és meg nem talált gyermekek száma meghaladja az ezret.

 

Figyelemfelkeltő és hatékony eszközzel támogatja az alapítványt egy fővárosi taxitársaság is. A cég hosszútávú együttműködésének köszönhetően május óta csaknem 1200 autójukban láthatóak azoknak az eltűnt gyermekeknek a fotói és adatai, akiket a rendőrség oldalán hivatalosan is eltűntként tart nyilván. A fotókat a műszerfalra elhelyezett tableteken a sofőrök, és az utasok is látják.  Sinka Vivien köszönettel beszélt a zenészekről, és külön megköszönte Pap Líviának és Kurdi Panna Emesének, a Pannon Várszínház  színészeinek munkáját, valamint a budapesti taxitársaság támogatását, akik nélkül nem jöhetett volna létre a videoklip.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!