Hírek

2016.09.07. 07:55

Órarablás lett a kéregetésből

A Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség rablás bűntette miatt emelt vádat egy 20 éves férfival szemben, aki 2016. június elején az egyik berhidai buszmegállóban egy kiskorú fiú karóráját megszerezte, majd az órát visszakérő sértettet megveréssel fenyegette.

A fiú félelmében óráját nem merte ismét visszakérni, és távozott a helyszínről. A vádirat szerint az ittas állapotban lévő vádlott a késő esti órákban szólította meg a buszmegállóban várakozó fiatalt, akitől előbb cigarettát, majd pénzt kért. A sértett mindkét kérést visszautasította azzal, hogy sem cigarettája, sem pénze nincsen, és pénztárcáját sem volt hajlandó megmutatni az elkövetőnek.

A vádlott ezután – azzal az ürüggyel, hogy meg akarja nézni – a fiú kezéről lecsatolta annak mintegy 10.000 forint értékű karóráját, amelyet azután a sértett hiába kért vissza, majd a többszöri kérést követően durva bántalmazással fenyegette meg a fiút. A sértett tartva a bántalmazástól, a helyszínt elhagyta, és onnan a vádlott is távozott.

A fiú a rendőrségen fénykép alapján felismerte az elkövetőt, akinél a nyomozó hatóság házkutatást tartott, melynek során a karóra előkerült, így a bűncselekménnyel okozott kár megtérült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!