Hírek

2016.10.11. 20:35

Hasznos tapasztalatcsere - Negyven szaktanár vett részt az országos konferencián

Balatonfűzfő - Az Irinyi iskolában rendezte országos konferenciáját a Technikatanárok Országos Egyesülete a napokban.

Marton Attila

A szervezet tagjai minden évben egyszer találkoznak, hogy megvitassák a technikatanítás aktuális kérdéseit, valamint az összejövetelen egyúttal az egyesület ünnepi közgyűlését is megtartják, mondta Horváth Irén, a konferenciának otthont adó Balatonfűzfői Irinyi János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusa, az országos egyesület elnökségi tagja. Kiemelte, a rendezvénynek korábban mindig nagyvárosok adtak helyet, Veszprém megyében Balatonfűzfő a második település - Ajka után -, ahol megtartották a technikatanárok összejövetelét.

A balatonfűzfői konferenciára negyven technikatanár érkezett
Fotó: Marton Béla

A kétnapos rendezvény résztvevőit Marton Béla polgármester és Polyák István, a házigazda intézmény igazgatója is köszöntötte. A konferencia szakmai előadásain többek között a technikatanárok képzéséről, az országos technikaverseny tapasztalatairól és a tantárgynak a műszaki érdeklődésű fiatalok életpályáján játszott szerepéről is beszéltek a szakemberek, valamint a résztvevők meghallgatták Velner András elnököt az egyesületi munka elmúlt három évéről. A szakmai találkozó második napján tisztújító közgyűlést tartott az egyesület, valamint átadták a szervezet kitüntetéseit, a technikai nevelésért emlékplakettet és a kiváló technikatanári elismerést.

A konferencia résztvevői látogatást tettek a papírmanufaktúrában és a föld alatti erőműben is. A konferencián az ország különböző pontjairól negyven szaktanár érkezett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!