Hírek

2016.10.01. 17:56

Kerekes székkel az állatkertben

Veszprém - Ötven kerekesszékes és kísérője vett részt az állatkert által szervezett eseményen, Szombaton. Ez volt az első kerekesszékes rendezvény az állatkert történetében, melyet a Mozgáskorlátozottak Aktív Egyesületével közösen, a ZOO Alapítvány támogatásával rendeztek meg.

Forgács Ádám

Török László, az állatkert igazgatója elmondta, több mint ötven mozgássérült vett részt az eseményen. A Veszprémi Állatkert évek óta együttműködik a Mozgáskorlátozottak Aktív Egyesületével. A rendezvény létrehozásának célja a hagyományteremtés volt. Az állatkert igazgatója úgy véli, a mai rendezvény az évek óta tartó közös együttműködésnek egyik tetőpontja. Az esemény megrendezésekor fontos szempont volt a dátum, hiszen a nyári nagy forgatagban és kánikulában nincs lehetőség létrehozni egy ilyen jellegű rendezvényt. Ezért az őszi időszakra esett a választás. Nem is találhattak volna a szervezők megfelelőbb napot, mint a mai, hiszen csodálatos napos idő volt.

-A résztvevők zöme természetesen Veszprémből és környékéről érkezett, voltak azonban, akik Fehérvárról és Dunaújvárosból látogattak el hozzánk – tette hozzá Török László.

 

A résztvevők elsőként, vezetett állatkerti sétán vehettek részt, mely ideje alatt elengedtek egy sarkantyús teknőst is, aki a résztvevő vendégek között sétált.

Aki elég bátor volt megkopogtathatta a teknős páncélját. A programok között helyet kapott a madárröpte, és a fókák etetés.Az elefántokat sikeresen becsalogatták a vízbe egy-két almával, a vendégek az élmény-foglalkoztatóban (helység nélkül)zárták a napot,  – mesélte az igazgató.

Az igazgató elmondása szerint, a vendégek több mint 3 órát töltöttek az állatkertben sikerrel legyőzve azokat az akadályokat, amelyek a park területén lévő nagy szintkülönbségekből adódnak.

A jövőre vonatkozóan konkrét döntés még nem született, az igazgató biztosra veszi, hogy a sikerre való tekintettel a rendezvényt újra meg fogják tartani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!