Hírek

2016.10.10. 20:35

Legek a könyvtárban - Meglepetések a legifjabb és a legidősebb látogatóknak

Veszprém - Az Országos könyvtári napok programsorozatának keretében a megyei könyvtár munkatársai meglepetésekkel kedveskedtek a legifjabb és a leg-idősebb látogatóiknak, olvasóiknak.

Jákói Bernadett

Az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Gyermek- és Ifjúsági Könyvtárának foglalkoztatótermében a legfiatalabb be-iratkozókat és a legidősebb, ma is aktívan kutató olvasót köszöntötték a könyvtárosok.

- Arra gondoltunk, hogy azokat próbáljuk megszólítani, akik a könyvtárosok szempontjából valamiért legek, akik a könyvtárban eltöltött aktív, tevékeny idővel a szakmai hírnevünket is öregbítik - köszöntötte a vendégeket Vargáné Ládonyi Erzsébet, a gyermekkönyvtár vezetője, könyvtárosa. Így a közgyűjtemény legidősebb olvasója, az 1923-as születésű Hogya György helytörténeti kutató a kicsiknek és szüleiknek példát mutatva vehette át az elismerő oklevelet és a könyvtárosok által összeállított ajándékcsomagot. Hogya György több mint 40 éve folyamatosan aktív olvasója a könyvtárnak, helytörténeti munkáit, tanulmányait, a könyveinek jelentős részét itt készítette el, amikből dedikált példányokat a legifjabbak szüleinek is átadott.

Az 1923-as születésű, legidősebb olvasó, Hogya György helytörténeti kutató a legifjabb könyvtárlátogatók körében. Több mint 40 éve folyamatosan aktív olvasója a könyvtárnak
Fotó: Jákói Bernadett

A legfiatalabb olvasók még sem járni, sem beszélni nem igazán tudnak, de már életük első hónapjait a könyvtár könyves és zenei környezetében töltik, sőt, szüleik jóvoltából önálló olvasójeggyel is rendelkeznek az ifjú könyvtárlátogatók. A legkisebb és a legifjabb beiratkozók közül Krizsán Máté Kászon, Hegyi Bence, Lővei Márton és Tili Endre Zalán szüleikkel vehették át az el-ismerő oklevelet és az ajándéktáskát. Díjazták azokat az általános iskolás diákokat is, akik 2015. szeptember elejétől 2016. augusztus végéig önállóan a legtöbb dokumentumot kölcsönözték ki. Így Nyitrai Mátyás 108, Veiland Hunor Attila 101, valamint Dobos Dorka 79 dokumentumot vett igénybe a könyvtári kölcsönzés során.

A könyvtáros kollégák figyelmessége jóvoltából elismerték a könyvtárban a legtöbb önkéntes munkaórát vállaló olvasót is, így az évek óta a gyermekkönyvtár önkéntes szolgálatában tevékenykedő Hutvágner Melindát, akit örömteli meglepetésként ért az elismerés.



Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!