Hírek

2016.11.25. 18:02

A veszprémiek közösen készülnek az ünnepre

Veszprém – Kezdjük közösen a karácsonyi készülődést, mondta Brányi Mária a pénteken megnyílt vásárban.

Veszprém alpolgármestere úgy fogalmazott: nemcsak fizikailag, de lélekben is készülnünk kell az ünnepre. Ehhez nyújtanak segítséget a most kezdődő Illatos advent rendezvénysorozat programjai az Agórában, a Hangvillában, a Szaléziánumban, lesznek koncertek, kiállítások, kézműves foglalkozások, melyek színesebbé teszik ezt az időszakot. A karácsony akkor tölt el melegséggel bennünket, ha készülünk erre az ünnepre, a legfontosabb családi eseményre, mondta az alpolgármester.

Temesvári Balázs, a VKSZ vezérigazgatója szerint a vásár nemcsak a vásárlásról szól, hanem a fényekről, illatokról, a készülődésről, családok együttlétéről: a gyerekeket hétvégenként mesekuckóval és játék foglalkoztatóval várják, elindult a nosztalgia körhinta is.

VKSZ második éve szervezi meg a karácsonyi vásárt a Kossuth utcán. A 39 faházban főként veszprémi és környékbeli árusok elsősorban ajándéktárgyakat, az ünnepi készülődést segítő, az ünnepi hangulatot megteremtő portékákat kínálnak, hét vendéglátós kulináris élvezetekkel csábítja az ide látogatókat. A vásárban idén is vannak újdonságok: a tavalyihoz képest másfélszer hosszabb a fényfüzér, a házikókon és a fákon 16 ezer izzó világít, fejlettebb a hangrendszer, megnyílt a nosztalgia körhinta, az adventi naptárnyitogató programon öt órakor meseolvasás és diafilm vetítés várja a családokat. A három méteres világító szarvas fényeit péntek este az alpolgármester és a vezérigazgató kapcsolták fel, a műsorban közreműködött a herendi Prelude Nőikar.

A vásárban, a Kossuth utcai szökőkút, a nosztalgia körhinta mellett az olvasók megtalálják a Napló standját is, ahol a saját kiadású szakácskönyveket megyekártyás előfizetőink kedvezményesen vásárolhatják meg.  Kiadványaink is megtalálhatók, az olvasók találkozhatnak a szerkesztőség és a kiadó munkatársaival, kérdéseikkel kereshetik őket. A Napló standja hétköznap 14 órától, hétvégén 12 órától estig várja az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!