Hírek

2016.11.17. 15:15

Cannabist terjesztett egy nő Csopakon?

Megerősítette korábbi értesülésünket Baráth Attila alezredes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság (VMRFK) bűnügyi osztályvezetője, miszerint kábítószer kapcsán mentek ki a rendőrök egy csopaki házhoz szerdán.

Kovács Erika

Az alezredes csütörtökön érdeklődésünkre elmondta, a VMRFK kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomoz egy 41 éves csopaki nő ellen, aki a rendelkezésre álló adatok szerint az elmúlt egy évben többször is árult kábítószert.

Baráth Attila alezredes, a VMRFK bűnügyi osztályvezetője

Baráth Attila kiemelte, a VMRFK keretein belül működő Mélységi Ellenőrzési és Közterület Támogató Alosztály munkatársai, illetve a nyomozók szerdán délben mentek a csopaki házhoz, ahol elfogták a 41 éves nőt és a 41 éves férfit.

A házkutatás során 652,9 gramm kábítószer gyanús növényi anyagmaradványt találtak, amit lefoglaltak. A rendőrök mindkettejüket előállították a VMRFK-ra, ahol a nőt kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének gyanúja miatt, a férfit pedig kábítószer-birtoklás vétség elkövetésének gyanúja miatt hallgatták ki. A rendőrség a nőt őrizetbe vette és indítványozta előzetes letartóztatását.

Baráth Attila alezredes kérdésünkre, miszerint milyen szerre és mekkora értéket képviselő anyagra bukkantak a rendőrök, azt mondta, cannabisra utaló nyomokat találtak, de az anyag pontos összetételét szakértők állapítják meg.

Érdeklődésünkre, hogyan jutottak egy csendes csopaki utcába, illetve az eset összefüggésben áll-e a közelmúltbeli veszprémi drogügyekkel, elmondta, hosszabb nyomozás vezette őket a házhoz, és nincs összefüggés az ügyek között a jelenlegi adatok szerint. Közölte, lefoglalták a gyanúsítottak autóját is a helyszínen, ahová közel harminc rendőr vonult ki keresőkutyával együtt.

<

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!