Hírek

2016.11.21. 17:44

Féltékeny volt - eltörte a csábító orrát

Adorjánháza, Veszprém – Megverte élettársa szeretőjét egy férfi, tettéért tíz hónap börtönbüntetésre ítélték.

Marton Attila

Az adorjánházai G. József 2014 októberének végén hajnalban ért haza a munkából, ám élettársát nem találta otthon. A negyvennégy éves vádlott sejtette, kinél töltheti az éjszakát a nő. A korábban vagyon elleni bűncselekményekért már büntetett férfi átment a sértett házához, és berúgta az ajtót.

A szobában alvó férfi és a vádlott élettársa a zajra felébredt. A vádlott kirángatta a nőt az ágyból, és kétszer pofon ütötte, majd az ágyban fekvő sértettet ököllel arcon csapta. A férfi kétoldali arccsonttörést és orrcsonttörést szenvedett a bántalmazásban. A vádlott tagadta a bűncselekmény elkövetését, elmondása szerint aznap éjszaka nem járt otthon. Tehergépjárművének GPS-adatai azonban ezt cáfolták, és a sértett is kitartott amellett, hogy G. József volt az elkövető, ám ennek ellenére azt kérte a bíróságtól, ne büntessék meg.

A férfit májusban az Ajkai Járásbíróság testi sértésért egy év tíz hónap börtönbüntetésre ítélte. Az ügyész tudomásul vette a döntést, vádlott és védője elsősorban felmentésért, másodsorban enyhítésért nyújtott be fellebbezést. A másodfokon eljáró Veszprémi Törvényszék tíz hónapra enyhítette a szabadságvesztés időtartamát a napokban.  Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!