Hírek

2016.11.20. 15:45

Jubilált a kiadvány - Összegezték a megye gazdasági teljesítményét

Olyan hiteles kiadvány született, amely hűen tükrözi a Veszprém megyei gazdasági folyamatokat. Az elemzéseket, a cégek adatait bemutató kötetre az önkormányzatok, a kormányhivatal egyaránt támaszkodhat.

A munka bő idősoron is áttekinthető: a minap a tizedik Top 100 + 200 kiadványt vehették kézbe a szakemberek.

Jubilált a Top 100 + 200 kiadvány, amelyet immár tizedik alkalommal készített el a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a KSH Veszprémi főosztálya, a NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatósága, valamint a Napló szerkesztősége. A kötet sokat bővült az első évhez képest, hiszen akkor még csak a 100 legnagyobb árbevételű cég szerepelt benne, ma viszont már 300. A kiadvány készítőinek szándéka azonban az induláshoz képest változatlan: a cégadatokon, a NAV és a KSH elemzésein keresztül keresztmetszetet adni az előző év gazdasági eredményeiről.

Ezúttal is tartalmas, hiteles kiadványt állítottak össze a közreműködő felek
Fotó: Penovác Károly

A kötet elmúlt évi kiadásai hűen tükrözték a megye gazdasági folyamatait, amit NAV- és KSH-elemzések, vállalati adatok támasztottak alá. Az évenkénti összeállítás gyakran forgatott, hasznos segédletté vált a megye gazdaságát ismerni akaró cégvezetők, vállalkozók, közéleti személyiségek körében.

A kötetet ezúttal is gazdasági konferencia keretében mutatták be a nyilvánosságnak, a vállalatvezetőknek. Ezen Freid Mónika (a KSH tájékoztatási főosztályának vezetője), Dégi Zoltán (a NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának igazgatója) és dr. Markovszky György kamarai elnök tartott előadást.

Veszprém megyében tavaly a legnagyobb árbevételű cég a Continental Automotive Hungary Kft. volt 221 milliárd forintot meghaladó árbevétellel. Őt a Valeo Auto-Electric Magyarország Kft. követte 108 milliárddal. A két veszprémi nagyvállalat mögött a pétfürdői vegyipari órás áll, a Nitrogénművek Vegyipari Zrt. tavalyi árbevétele 87 milliárd forint volt.

A további sorrend: 4. Johnson Controls Mezőlak Kft. (Mezőlak, 66,5 milliárd), 5. Vöröskő Kft. (Balatonfüred, 46,3 milliárd), 6. Inotal Alumíniumfeldolgozó Zrt. (Várpalota, 42,7 milliárd), 7. Le Bélier Magyarország Formaöntöde Zrt. (Ajka, 36,6 milliárd), 8. MTD Hungária Kft. (Nemesvámos, 36,4 milliárd), 9. Poppe + Potthoff Hungária Kft. (Ajka, 21,2 milliárd), 10. Balluff Elektronika Kft. (Veszprém, 21 milliárd).

A Top 100 konferencián hagyományosan elismeréseket adtak át a kiemelkedő teljesítményt nyújtó gazdasági társaságoknak. A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Napló szerkesztősége (mint a Pannon Lapok Társaságának tagja) közös, Az Év Vállalkozása díját mikro-, illetve kisvállalkozások kategóriájában 2016-ban az Alap Európa Fejlesztő és Tanácsadó Kft., nagyvállalat kategóriában a nass magnet Hungária Gépgyártó Kft. kapta meg.

A Pannon Egyetem és a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által életre hívott Kutatás-fejlesztési és innovációs díjat 2016-ban a Kókai Tömítéstechnikai Kft. vehette át

A konferencián bemutatkozott a Pepperl + Fuchs Kft., valamint a Transmoduls Kft. A Napló szerkesztősége által felajánlott 250 ezer forintos hirdetési lehetőséget - sorsolás útján - a Vesz-Mont 2000. Kft. nyerte meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!