Hírek

2016.11.12. 09:59

Nyári gumival ne induljon el!

Veszprém – Megyeszerte egyelőre eső esik, de a Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint a Bakony magasabban fekvő területein intenzívebb havazás várható és komolyabb mennyiségű, akár 10-15 cm hó is eshet.

Forgács Ádám

Az kérik, hogy a téli időjárási körülmények között fokozott óvatossággal és körültekintéssel vezessenek.

Az ország jelentős részén egyelőre eső esik, de a hőmérséklet a nyugati határ mentén csökken, és ezzel egy időben az eddigi eső egyre inkább havazásba vált át. – közölte a közútkezelő.  Tájékoztatásuk szerint a Kisalföldön és Vas megye nyugati felén már megmarad a hó, helyenként vékony lepel borítja a tájat, máshol még nem marad meg a hó, az úthálózat egyelőre vizes.

A megváltozott útviszonyok miatt a szokottnál vezessenek lényegesen óvatosabban, tartsanak nagyobb követési távolságot és lehetőség szerint nyári gumival szerelt autóval már ne induljanak útnak! – hívta fel az autósok figyelmét a közútkezelő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései szerint ma az első téliesebb napra számíthatunk, a Dunántúl nyugati részén és a Bakony magasabban fekvő területein intenzívebb havazás várható és komolyabb mennyiségű, akár 10-15 cm hó is eshet – tették hozzá.

A közútkezelő az időjárási körülményeknek megfelelően valamennyi megyében és az autópálya mérnökségeken II. fokú a téli tisztántartási készenlét rendelt el, munkatársaink országszerte 467 fővel látnak el ügyeleti szolgálatot.

Gépeikkel preventív módon, illetve a csapadékviszonyoknak megfelelően közvetlenül is végezzük a síkosság mentesítési munkákat – közölte a társaság.

Nagyobb fennakadást nem jelentettek a társaság útellenőrei, ugyanakkor a közútkezelő arra kéri az autósokat, hogy a téli időjárási körülmények között fokozott óvatossággal és körültekintéssel vezessenek. Az autósok indulás előtt az aktuális útviszonyokról friss információkat a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatától a 06-1-336-2400-as telefonszámon és a www.utinform.hu weboldalon, valamint a megyei ügyeleteken – elérhetőségek a www.kozut.hu oldalon – kaphatnak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!