Hírek

2016.12.22. 19:40

Januárban folytatódik a munka a 8-as főút Várpalotát elkerülő szakaszán

Várpalota - Ütemterv szerint halad a 8-as főút Várpalotát elkerülő szakaszának építése, tudtuk meg a térség országgyűlési képviselőjétől.

Forgács Ádám

- Ma már egyre többen biztosak abban, hogy ami eddig csupán álom volt a várpalotaiak számára, az hamarosan valóság lesz, és a város felszabadul az átmenő forgalom okozta szmog és zaj alól - fogalmazott a térség országgyűlési képviselője, belügyminisztériumi államtitkár. Kontrát Károly úgy vélte, a megye egyik legnagyobb közlekedési infrastrukturális beruházása nemcsak a palotaiak, hanem az egész térségnek a hasznára válik, hogy gyorsabban és biztonságosabban megközelíthetővé válik megyénkből Székesfehérvár és Budapest, valamint újabb befektetőket hozhat a területre.

Az első ütem 21,8 milliárd, a második 6,2 milliárd forintból valósul meg. Az útépítési projekt az ütemezésnek megfelelően halad
Fotó: Pesthy Márton

Kontrát Károly tájékoztatása szerint Talabér Márta várpalotai polgármesterrel szinte hetente tartanak a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. munkatársaival megbeszélést a kivitelezésről, s látható, hogy az útépítési projekt az ütemezésnek megfelelően halad.

Két új vasúti hidat és három nagyobb közúti felüljárót emelnek
Fotó: Pesthy Márton

- Az első ütem 21,8 milliárd, a második 6,2 milliárd forintból épül meg - mondta az államtitkár. Az útszakasz építése két építési ütemben valósul meg, az elkerülőt várhatóan már 2018 februárjától használhatják az erre közlekedők. A beruházás első ütemének keretében az 5,9 kilométer hosszú főpálya mellett 2,4 kilométer egyéb országos, illetve 2,35 kilométer szervizút épül. A nádasdladányi bekötőút különszintű csomóponttal csatlakozik az új nyomvonalhoz, amely a város felőli oldalon körforgalomban végződik. Ezt követően keresztezi a vasutat is. Az ősi bekötőút szintén különszinten, felüljáróval csatlakozik az új nyomvonalhoz, a Dankó utcánál körforgalmat létesítenek. A Péti útnál másodszor keresztezi a Székesfehérvár-Boba vasúti vonalat. Két új vas-úti hidat és három nagyobb közúti felüljárót emelnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!