Hírek

2016.12.29. 18:56

Az élénk szín a menő

Veszprém - A karácsonyi vásár átalakult, ma már szilveszteri kellékeket lehet kapni, egyelőre azonban csak a szél viszi őket.

Piltman-Horváth Barbara

A szilveszteri forgatagot leginkább csak a szél jelenti egyelőre Veszprém utcáin. Az emberek egyelőre menekülnek a szél elől, ahogy a karácsonyi láz sem volt idén száz százalékos, a szilveszterre sem pörögtek még rá az emberek.

Az elmúlt napok orkán erejű szele a karácsonyi vásárról kint maradt, és a szilveszteri bódékká átalakult faházakat is alaposan megtépázta, egynek kettőnek még a tetőszerkezetét is megkezdte.

Mészáros Botond élvezettel fújja a szilveszteri trombitát, a kisgyerekeknél még a minél nagyobb hangadás a mérvadó az ünneplésben Fotó: Pesthy Márton

Az emberek is egyelőre menekülnek a szélvédett helyekre, kivéve azt a pár fiatalt, akik csapatba verődve egyáltalán nem érzik a hideget és vidáman, nevetgélve fittyet hánynak a téli időjárásra. Sokan várják, hogy a 2016-os év véget érjen, de annál kevesebben készülnek álarccal, trombitával, sőt, a konfettiből is inkább a tavalyi összeszedett maradékot használják fel ünneplés gyanánt. Ez egyébként kifejezetten környezetbarát megoldás.

-Idén a parókák a nagyon menők - mondta érdeklődésünkre az egyik árus. - Ahogy minden másban, ebben is változik a divat. Volt, amikor a kalapok, konfettik mentek nagyon, az elmúlt időszakban inkább a minél színesebb, minél rikítóbb színű pepik hódítanak.

Az idősebb korosztály is szívesen válogat dekorációt a lakásba, Loksa Viktor lampionokat nézett Fotó: Pesthy Márton

Az árukészlet rettentő változó, Darth Vader és rohamosztagos maszktól kezdve a pink műhajon át az óriás trombitáig minden megtalálható. - Régen szerették még a konfettikat, szerpentineket, de szívesen vittek ajándékba szerencse pénzt vagy patkót, esetleg kismalacot, ma már ez sem divat - osztotta meg észrevételeit az eladó. Az anyósnyelv is már csak megszokásból szerepel a portékák között.

A fiatalok inkább a meghökkentő, kirívó holmikat keresik, az idősebbek inkább dekorációt vásárolnak, lampionokat, füzéreket. - Minél pinkebb a paróka, minél csillogósabb arany vagy ezüst, annál nagyobb sikere van a fiatalok körében - derült ki az árus szavaiból. - Az álarcok hiába látszanak nagyon menőnek, inkább farsangra viszik őket.

Szilveszterkor öltözzünk csillámos ünneplőbe, köszöntsük boldogan az új évet!

Sebestyén Krisztián

Dávid Szabina

Bőhm Richárd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!