Hírek

2016.12.19. 07:58

Gyerekek oltották el a tüzet a tűzmegelőzési rendezvényen

Tapolca - Nagyon fontos, hogy már gyerekek is megismerjék a tűz megelőzésének legfontosabb szabályait, illetőleg a teendőket, derült ki egy interaktív, tűzmegelőzéssel kapcsolatos rendezvényen, Tapolcán, a minap, a Kazinczy iskolában.

Kovács Erika

A város iskoláiból ötszáznál is több diák érkezett a rendkívül érdekes, hasznos, interaktív bemutatóra, melyet a megyei katasztrófavédelmi igazgatósággal együttműködő Veszprém Megyei Tűzmegelőzési Bizottság szervezett Kovács Péter tűzoltó alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő, valamint Horváth András, tűzoltó alezredes, tapolcai katasztrófavédelmi megbízott irányításával.

Fotó: Helt Ákos

A főszervezők kiemelték a megelőzés jelentőségét, különös tekintettel az ünnepi, illetve az adventi időszakra, amikor adott esetben egy magára hagyott égő adventi gyertya is hatalmas tüzet kárt okozhat a lakásban.

Fotó: Helt Ákos

A megelőzéssel kapcsolatos legfontosabb teendőket elmondták a gyerekeknek, akik tesztet is kitölthettek a tűz megelőzésével, illetve oltásával kapcsolatos legfontosabb szabályokról.

Fotó: Helt Ákos

A főszervezők nagy elismeréssel beszéltek arról, hogy Tapolcán kiemelkedő népszerűség mellett katasztrófavédelmi szakkör működik.

Fotó: Helt Ákos

A gyerekeknek arra is adódott lehetőségük, hogy maguk is elolthattak egy tüzet, aztán láthatták egy tűzoltói bemutatón, hogy milyen gyorsan alakul ki tűz egy szobában a karácsonyfán levő csillagszórótól, amit előttük a tűzoltók oltottak el.

Fotó: Helt Ákos

Mindemellett a diákok megnézhették a különféle eszközöket, felszereléseket, járműveket, valamint a légzőkészüléket, és úgynevezett füstsátorban azt is láthatták, milyen körülmények között dolgoznak a tűzoltók adott esetben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!