Hírek

2016.12.23. 12:41

Karácsonyi rulett - fát az utolsó pillanatban

Veszprém – Kis szerencsével találhatunk féláron, nagyon szépet is. Nem mindegy viszont, hogy meddig halogatjuk a vásárlást, mert akár, fa nélkül is maradhatunk.

Molnár Sándor

A forgalmas bevásárló központban köröznek az autók. Az utolsó előtti, nagy bevásárló rohamok zajlanak éppen, hiszen 23-a, péntek van. A fenyőfaárusnál nincs nagy tolongás. Perceket kell várnom, hogy betérjen végre valaki.

–Eléggé ki vagyunk fogyva, de nekünk ez a jó. Most hozunk még ezüstöt, meg normannt, lucból meg van még bőven. Idén nagyon jól fogyott a fa. Szebbek voltak sokkal, mint tavaly. A környéken gazdag emberek laknak, a normannt vitték el leghamarabb. Fa biztosan nem fog megmaradni – mondja mosolyogva Lajos az árus. Azt is megtudom tőle, hogy az utolsó napokban szinte féláron adják a fákat.

Iszlainé Kőszegi Elvira mosolyog, mert megtalálta a megfelelő fát Fotó : Molnár Sándor

–Vettünk már idejében egy fát, csak átadtuk a fiamnak, mert született a kis unoka, és hogy ne kelljen sokat rohangálnia. Ezért keresek most egy kis fát. Kicsit, mivel a karácsonyt a fiaméknál töltjük, és hogy jelképesen nálunk is legyen egy otthon. Mindig optimista vagyok, egészen biztosan találok egy szépen díszíthető, szimmetrikus kis fát – avat be a késői vásárlás részleteibe Pál Zoltán.

Fotó : Molnár Sándor

–Most van időm erre az egészre, az utolsó szent pillanatban. Könyvelő vagyok, nekem ilyenkor sok a munkám. Ez már a második hely, ahol vagyok. Az elsőn nem is találtam, és féltem, hogy egy kicsit erre most ráfázom. Nem így szoktam máskor, de idén így alakult – mondja már megkönnyebbülten Iszlainé Kőszegi Elvira, miután megtalálta a megfelelő fát.

Mátyás Katalin is talált fát Császár Gábor őstermelő segítségével Fotó : Molnár Sándor

A város egy másik, kevésbé forgalmas részén szépen sorba állítva állnak az utolsó fenyőfák.

- 200 fával indultam, de 250-re duzzasztottam, mert az utolsó héten kellett még utánpótlás. Ahogy én észrevettem, az emberek idén korábbra tették a favásárlást. Nem voltak nagy rohamok, arányosan oszlottak el a vevők. Ma 25-30 fával jöttünk ki, és dél tájban van még úgy 10-12 fánk, szerintem egy-két darab, ha megmarad – tájékoztat Császár Gábor őstermelő.

Fotó : Molnár Sándor

Mátyás Katalin is a déli órákban érkezett, hogy megvegye a fát. Nem tartott attól, hogy már ne kapna szép árut. –  Nagy a kínálat a városban, a minőségre törekszik mindenki. Most van időm leginkább, és a végén szoktam csak megvenni. A favásárlásban szeretet van, előtte is és aznap is – mondja Katalin, aki egy szép kis fával távozik a kereskedésből.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!