Hírek

2016.12.09. 08:29

Kvalifikációs versenyen várták a Mikulást

Néhány sportolónak érmeket és a kvalifikációs versenyre újabb pontokat hozott a Mikulás. A Transzplantáltak Veszprém megyei Érdekvédelmi és Sport Egyesülete december 3-án tartotta a 16. Mikulás-kupát Székesfehérváron, a bowlingpályán.

Tisler Anna

Az egész napos versenyre a családtagok is elkísérték a résztvevőket. A kísérőknek is szerveztek versenyt, így a legügyesebbek a Mikulás ajándék mellé oklevelet és érmet is kaptak. Lőrinczné Halász Klára elnöktől megtudtuk, hogy az idén 44 versenyző jelentkezett, többségük a Dunántúlról, de neveztek Budapestről, Szolnokról, Vértesszőlősről és Békés megyéből is. Veszprém megyéből Sümegről az elnök és szervező Lőrinczné Halász Klára, Szentgálról Szép Gyula, Veszprémből Tóth József, Pápáról Gelencsér Róbert, Ajkáról Jánka Sándor és Ékes Józsefné vett részt.

A Mikulás-kupa résztvevői

A legsikeresebbek növelték az esélyüket arra, hogy kijussanak a nyáron a spanyolországi Malaga városban megrendezett transzplantáltak világjátékára. Szép Gyula egyéniben második lett, párosban nyert,  Ékes Józsefné és Lőrinczné Halász Klára párosban nyert.

Lőrinczné Halász Klára a díjátadás után, mellette a tatabányai versenyző, Soós Sándor

Klára második alkalommal nyerte el végleg a kupát. A szabály ugyanis az, hogy aki három egymást követő évben megnyeri a versenyt, az végleg megtarthatja a kupát. A verseny történetében másodszor sikerült háromszor győznie. A sokszoros bajnok a tatabányai csoporttól egy másik kupát is kapott a szervezésért. A kupa nem csupán a pontokról és a sportról szólt, hanem a közösségi életről is. Három óra versenyzést követően ebédeltek, majd beszélgettek, utána folytatták a versenyzést. Limonádéval, szaloncukorral kínálták a szervezők a vendégeket. A következő kvalifikációs versenyt márciusban szervezik.

Fotók: Transzplantáltak Egyesülete

A világon 1978-ban, az angliai Porthmouthban rendezték meg az első, akkor még Transzplantáltak Olimpiája elnevezésű sporteseményt. Ma már transzplantáltak világjátékának nevezik, és 1986-ban megalakult a Szervátültetettek Világjátékának Szövetsége, vagyis a World Transplant Games Federation. A  világjátékokat  kétévente rendezik meg, mindig más országban. A magyar szervátültetett sportolók a világ élvonalához tartoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!