Hírek

2017.01.30. 19:45

Embert mentettek a jégről

Pápa - Az elmúlt időszakhoz hasonlóan megyeszerte tovább folytatódnak a jégről való mentési gyakorlatok. A hosszan tartó hideg időjárásnak köszönhetően a megye állóvizei kiváló környezetet biztosítanak a gyakorlatoknak - írja a katasztrofavedelem.hu.

Napló-információ

Pápán a csónakázótavon gyűlt össze a helyi tűzoltóállomány, hogy egy sportolás közben bajba jutott ember gyors és szakszerű mentését gyakorolja. A gyakorlat fő célja a korábban elsajátított elméleti és szerelési tudás alkalmazása, valamint a tűz-oltórajok együttműködésének fejlesztése volt.

Horváth Sándor tűzoltó őrnagy, a Pápai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka a feltételezett kár-esemény ismertetésekor felhívta a figyelmet azokra a legfontosabb szabályokra, amelyek a sikeres beavatkozás alapját képezik. Ezt követően a tűzoltók a rendszeresített eszközök - például dugólétra és kötél - segítségével megközelítették a sérültet, majd a partra juttatták, ahol később egészségügyi ellátásban részesült.

A pápai tűzoltók egy ember jégről történő kimentését gyakorolták a helyi csónakázótavon Fotó: Pápai Hivatásos Tűzoltó-Parancsnokság

A gyakorlatot követő értékelésben a parancsnok elmondta, elégedett volt a végrehajtással, az állomány precízen és hatékonyan látta el a feladatát - olvasható a katasztrofavedelem.hu beszámolójában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!