Hírek

2017.01.27. 19:05

Hazánk megvédi a határait

Lovas - Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő Migráció, társadalmi változások, bűnözés címmel tartott előadást a Lovasi esték keretén belül a faluház nagytermében. Nagyon sokan voltak kíváncsiak Spöttle előadására. Ezzel hivatalosan is megkezdődött a Lovasi esték előadás-sorozat.

Szendi Péter

A vendégeket Ferenczy Gáborné polgármester köszöntötte, örömmel nyugtázta, hogy ilyen sokan eljöttek a Lovasi esték első előadására. Georg Spöttle rendőri szemmel mutatta be a migráció hátrányait, kiemelve Németországot. A biztonságpolitikai szakértő kérdésünkre elmondta, hogy magyarul tanult meg először írni és olvasni, köszönhető nagyszüleinek, akik Szegedről származnak. Vegyes házasságban született, édesanyja német, édesapja magyar. Szerinte amit a magyar kormány tesz a migrációs áradat ellen, az példaértékű.

Georg Spöttle 2001 decemberében szerelt le a német rendőrségtől, utána a Közel-Keleten amerikai biztonsági cégeknek dolgozott, majd 2005-2007 között tartalékos tiszt volt Afganisztánban. Manapság nagyobb cégeknek, szállodáknak, bankoknak, követségeknek ad biztonsági tréningeket. Kérdésünkre elmondta, hogy szabadidejében Wass Albert köteteit olvassa és az amerikai kortárs irodalmat. Szeret böngészni antikváriumokban. Naponta sportol, könnyűbúvárkodik, ejtőernyőzik.

Az összes európai államnak ezt a politikát kellene követnie. Megvédeni az országot, a lakosságot, nem kitéve az egyre nagyobb terrorveszélynek. Nem lenne szabad megvonni az állampolgároktól a pénzügyi forrásokat a közoktatástól, közétkeztetéstől, ahogy azt Németországban, Franciaországban és a skandináv területeken teszik. Erős nemzetállamot kell létrehozni, mely Magyarországra jellemző. Jelentős problémák vannak az Európai Unióban. Szerencsére hazánk az egyetlen ország, mely képes megvédeni nemcsak a saját, hanem az Európai Unió határait is.

Georg Spöttle élménybeszámolón és tapasztalatain keresztül számolt be az európai migrációs válságról. Személyes élményekkel mutatta be az ISIS európai betörését, azt, hogy Európát nem fegyverrel, hanem a szaporulatukkal foglalják majd el. Beszélt arról, hogy Németország úton van az Egyesült Államok felé, és ha így folytatódik a tendencia, akkor többségbe kerülnek a bevándorlók. Rend-őrségi akciókról, terroristák likvidálásáról mondott személyes történeteket.

A migrációs válságról kifejtette, hogy ezt meg kell gátolni, hiszen súlyos gondokkal nézünk szembe. Előadásában döbbenetes statisztikai adatokat hozott fel, hogy a migránsok egy része milyen bűncselekményeket követ el, mindezt képekkel is illusztrálta. Európában egyre jobban nő a terrorveszély. Németországban 13 százalék volt annak idején a muzulmán vallást gyakoroló emberek száma. Ha ehhez még hozzávesszük azt a közel kétmillió migránst, akkor megállapíthatjuk, hogy Németország elvesztette az identitását. Többgenerációs bevándorlók nem képesek integrálódni, megtanulni a nyelvet. Súlyos gondokkal küszködnek az uniós államok, kivéve Magyarországot.

Számára érthetetlen, hogy a terrortámadások után Németország, Franciaország és a skandináv államok még mindig nem tesznek semmit a terrorveszély fenyegetése ellen. Egy érdeklődő kérdésére meghatódottan válaszolt Trianonról. Szégyennek nevezte, hogy ez egy országgal megtörténhetett.

A Lovasi esték február 4-én folytatódnak, amikor is Müller Péter József Attila-díjas író tart előadást, A lélek halhatatlan címmel.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!