Hírek

2017.02.10. 20:44

Állatkínzás: mozgó járműből dobtak ki egy kutyát

Pápa, Gecse - Állatkínzás vétség elkövetése miatt indult eljárás két személy ellen, akik Gecse külterületén a mozgó gépkocsiból zsákba kötve egy kutyát dobtak ki az árokpartra.

Polgár Bettina

Szabó Péter, aki körzeti megbízottként dolgozik a Pápai Rendőrkapitányság állományában, lapunknak nyilatkozva az eset kapcsán kifejtette, február 5-én, vasárnap este szolgálaton kívül érkezett hozzá egy telefonos bejelentés. – A bejelentő elmondta, hogy látta, amint Gecse külterületén egy mozgó gépkocsiból egy narancssárga színű zsákot hajítanak az árokpartra. Először azt gondolta, hogy ebben szemét vagy háztartási hulladék van, viszont amikor közelebb ment, észrevette, hogy valami mocorog a zsákban, és abból kimászott egy szálkás szőrű tacskó – ismertette Szabó Péter. Hozzátette, a bejelentő elmondása szerint próbálta magához hívni a kutyát, de az állat annyira rémült volt, hogy elszaladt.

Szabó Péter körzeti megbízott Fotó: Vallner Bettina

– Az értesítést követően rögtön adatgyűjtésbe kezdtem, mely során megállapítást nyert az elkövető kiléte, és másnap, amikor szolgálatba léptem, kimenetünk az elkövető lakcímére, ahol őt intézkedés alá vontuk, és bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt előállítottuk a Pápai Rendőrkapitányságra. Gyanúsítottként hallgattuk ki, mely során részletes beismerő vallomást tett. Emellett előállítottuk egy másik elkövetőt, aki a gépjárművet vezette, melyből az állatott kidobták. Ő szintén beismerő vallomást tett a kihallgatása során. Állatkínzás vétség elkövetése miatt indult eljárás ellenük – tudtuk meg a körzeti megbízottól.

Szabó Péter kiemelte, a történtekről értesítette a gecsei polgármestert. – A falu vezetője, illetve a helyi lakosság közreműködése révén sikerült befogni a rémült kutyát. Ezt követően felvettük a kapcsolatot a pápai Második Esély Állatmentő Csoporttal. Készségesen álltak a rendelkezésünkre, és jelezték, hogy befogadnák a tacskót, így az állatot elszállítottuk, és átadtuk a menhely képviselőjének – magyarázta a körzeti megbízott.

Szabó Péter hozzáfűzte, korábban nem találkozott még hasonló esettel, és nagyon hálás a Második Esély Állatmentő Csoportnak, mellyel nagyon jó együttműködést ápol a Pápai Rendőrkapitányság, hiszen bármikor is értesítették az állatmentőket kóborló kutyák miatt, minden esetben készségesen segítettek.

Murai Lajosné, a Második Esély Állatmentő Csoport vezetője kérdésünkre elmondta, megdöbbentőnek tartja a történteket, hiszen az állatkínzás nem jellemző Pápán és környékén. A tacskó már jól érzi magát az állatmentők telephelyén, és szerencsére az állat nem szenvedett sérüléseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!