Hírek

2017.02.28. 21:25

Nyaralóját ajándékozta a településnek

Somlóvecse - Nyaralónak használt ingatlanát ajándékozta a településnek egy német állampolgár, tudtuk meg Molnár Károlyné polgármestertől.

Tisler Anna

A község központjában álló, jó állapotú családi házat és a nagy udvart a közhasznú foglalkoztatottak kitakarították. A ház hátsó helyiségeiben a gépeket tárolják, egy szobában pedig kialakítottak a közfoglalkoztatottaknak étkezőt és melegedőt. A 94 lakosú községben a dolgozók nem csupán a közterületeket gondozzák, hanem az időseknek is segítenek. Télen sokaknak fát aprítottak, hordtak be.

Az ajándékba kapott ingatlan előtt Molnár Károlyné somlóvecsei polgármester (jobbra) és Balassa Marianna falugondnok Fotó: Tisler Anna

A képviselő-testület idén 25,6 millió forintból gazdálkodik, korábban 2,6 millió forint tartalékot képeztek. A saját bevételük idén alig kétmillió forint lesz. Saját erőből is fejlődnek, és figyelik a pályázatokat. Az egykori vendéglő helyiségében nemrég klubszobát alakítottak ki. A művelődési ház színpadát kicserélték, és szeretnék megszüntetni a könyvtári épület vizesedését. Az idei tervek között szerepel a polgármesteri hivatal és az orvosi rendelő épületébe a gázkonvektor felszerelése, valamint a katolikus templom felújítása. A beruházásokra pályáznak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!