Hírek

2017.03.14. 08:26

Van igény szociális tűzifára

Megyei körkép – Megyénk legnagyobb erdőgazdasága közel 5700 köbméterrel vette ki a részét a szociális tűzifa programból.

Tremmer Tamás

A Bakonyerdő Zrt. a működési területén található valamennyi olyan önkormányzattal felvette a kapcsolatot, amelyek részt vehettek a szociális tűzifa programban. Több mint 140 településsel kötöttek szerződést, tájékoztatott Varga László, a vállalat vezérigazgatója. Jelezte, az önkormányzatok nem csak a Belügyminisztérium által biztosított mennyiséget vették igénybe, hanem esetenként azon felül is vásároltak. Így összesen közel 5700 köbméter szociális tűzifát szállítottak le határidőre.

Hozzátette, a fa nagyobb részét már tavaly átvehették az önkormányzatok. Bár a vállalat árjegyzéki árai magasabbak a Belügyminisztérium által nyújtott köbméterenkénti 15 ezer forintos támogatásnál, a program keretében igényelt mennyiséget mégis ezen az áron adták át, ezzel támogatva a rászorulókat.

A kormány 2017-ben is hárommilliárd forintot szán e programra, mondta a vezérigazgató.  Igényként megfogalmazódott, hogy lehetőség szerint ne frissen vágott fával szolgálják ki az önkormányzatokat. A vállalat vezetői ehhez azt kérték, hogy a minisztérium az önkormányzatok részére korábban biztosítsa a támogatásokat, így azok előbb meg tudják rendelni a fát, és akkor már ősszel szállíthatnak részükre a tavasszal kitermett fából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!