Hírek

2017.03.30. 20:06

Tavaszi civil piac: Kőleves helyett gulyás

Tapolca - Tréfásan csak Kőleves címmel illették a szervezők a tavaszi civil piaci forgatagot, amelynek mottója szerint bárki ehetett és tehetett is jót.

Tóth B. Zsuzsa

Ugyanis a jótékonysági bográcsozás adományokból jött létre, aki pedig szerette volna megkóstolni, cserébe ugyancsak segíthetett Az én világom, Tapolca – Tapolca és Környéki Autista Gyermekekért Alapítványnak a felújított piacon rendezett eseményen. A helyi közétkeztető társaság ingyen főzte meg és szállította ki a termelők és civilek adományaiból készített gulyást. Az alapanyagokat az egy héttel korábban szervezett programon gyűjtötték, az adományozók a hagymától a harminc kilónyi húsig mindenben segítettek, hogy elkészülhessen a „kőleves”.

A háziasszonyok több, mint húszféle lekvárt versenyeztettek, a kóstolástól még a legfiatalabbak sem riadtak vissza Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Közben Labovszky Imre rendületlenül sütötte a fánkot, amelyhez több, mint húsz féle lekvárt kóstolhattak az érdeklődők. Azok mindegyikét tíz helyi és környékbeli háziasszony mérette meg a város első lekvár főző versenyén a programhoz kapcsolódva. A zsűriben Fodor-Kun Eszter, Böröczki Veronika és Mezőssy Tamás bírálta a finomabbnál finomabb dzsemeket, lekvár különlegességeket, amelyeket bárki megkóstolhatott. A programot a Batssányi és a Kinizsi Néptáncegyüttesek műsorai színesítették. A gyerekek pedig már a húsvétra készülődtek a játszóházban, ahol befőttes üvegből és száraz virágokból, termésekből, szalagokkal készíthettek asztali díszeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!