Hírek

2017.05.08. 09:12

Nincs tornaterem, ezért különös öröm a sportpálya Kislődön

Nemcsak az iskola, hanem a falu életét is gyarapítja ez a közösségi tér - mondta Ovádi Péter, a Fidesz Veszprém megye 1. számú választókerületi elnöke a felújított sportpálya avatóünnepségén.

Penk Tímea

A Városlődi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Kislődi Rőthy Mihály Tagintézménye udvarán a járási rendezvényeknek is helyet biztosító sportpályát újítottak fel. Pfeiferné Takács Hajnalka intézményvezető az átadóünnepségen elmondta, hogy az iskolának nincs tornaterme, ezért különösen nagy öröm mindannyiuk számára ez a beruházás. Somogyi Anna polgármester ismertette, hogy az iskolában sokáig nem volt sportpálya, régen a gyerekek sokat segítettek otthon a mezőgazdasági munkában, és ez biztosította számukra a mindennapos testmozgást is.


- A nyolcvanas években Badik Béla kezdeményezésére, egy mocsár helyére építették meg a pályát, amely az eltelt évtizedek alatt baleset-veszélyessé vált. A 8,2 millió forintos felújítás nagy részét fedezte a Belügyminisztérium pályázata, a falu közel kétmillió forinttal járult hozzá a felújításhoz - számolt be a polgármester, és megköszönte Ovádi Péter támogatását.

A választókerületi elnök hangsúlyozta, a kormány partnerként tekint a kistelepülésekre, célja, hogy a falvak is épüljenek és szépüljenek. A beruházáshoz szükség volt a helyi közösség összefogására is.

Simon Gábor plébános elmondta, hogy a sport építi a testet és lelket, közösséget formál, megtanítja a fiatalokat küzdeni egy közös célért, és arra is, hogy megtagadják önmagukat egy nagyobb siker érdekében. A plébános áldása és a gyerekek zenés műsora után Somogyi Anna és Ovádi Péter átvágta a szalagot, és a gyerekek birtokba vették a felújított sportpályát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!