Hírek

2017.05.08. 14:01

Nyomkövetőt a csomagokra?

VESZPRÉM - Az alábbi történet jól példázza, miért érdemes kérni a nyomkövetést a külföldi csomagfeladásnál.

Piltman-Horváth Barbara

Érdekes történettel keresett meg minket egy olvasónk. A hölgy nagyobb fia Németországban él, karácsonyra nem tudott hazautazni, ezért postán küldte el ajándékát édesanyjának és öccsének. - A karácsonyi káosz miatt januárban kaptuk meg a csomagot, izgatottan bontottuk fel - mesélte.

- Nagyfiam azt mondta, egy mp4- és egy mp3-lejátszót küldött nekünk, egyet az öccsének, egyet pedig nekem. A meglepetés azonban ennél nagyobb volt. A csomagban ugyanis nem a műszaki cikkek, hanem három tábla csokoládé volt. - Amikor megnéztem a csomagolást, akkor láttam rajta, hogy valaki már felbontotta előtte.

Próbáltam bejelentést tenni a postán, de előbb el akarták utasítani a jegyzőkönyv-felvételt, csak nagy unszolásra írták le, mi történt, és még azt is hozzáfűzték, örüljek neki, hogy legalább csokoládé volt benne - panaszkodott olvasónk.

Az ügyben megkerestük a postát is, a Magyar Posta Zrt. sajtóosztályától az alábbi nyilatkozatot kaptuk: Az olvasójuk által leírt panasz egy nemzetközi, nem könyvelt (közönséges) küldeménnyel kapcsolatos. Ilyen esetekben nem állapítható meg, hogy az adott küldemény a Magyar Posta kezelésébe milyen állapotban érkezett be. A tartalom esetleges hiányáról és annak okáról nem rendelkezünk információval.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!