Hírek

2017.05.12. 19:20

Minden igényt kielégítő, modern játszótereket építenek Pápán és Borsosgyőrön

PÁPA, BORSOSGYŐR - Csaknem harminc esztendő után újra lesz játszótere Borsosgyőrnek. A helyiek által nagyon várt létesítményt május végén vehetik birtokba a gyerekek.

Polgár Tibor

A mintegy 1,5 millió forintos beruházás keretében egy kombinált mászóvárat hintákkal és csúszdával, egy-egy forgó és rugós játékot, mérleghintát, valamint egy homokozót helyeznek el a borsosgyőri sporttelepen épülő játszótéren - tudtuk meg Bakó Istvántól, a Városgondnokság igazgatójától. Mint mondta, két paddal és egy asztallal is bővül a környezet.

Az intézményvezető megjegyezte, az előző évben négy pápai játszóteret újítottak fel a városgondnokság munkatársainak közreműködésével, idén pedig még két hasonló beruházást terveznek, egyet a Bástya lakótelepen, egyet a Göncöl utcában.

A helyére állítják a kombinált mászóvárat
Fotó: Polgár Tibor

Máté István, a Pápához csatolt Borsosgyőr önkormányzati képviselője megjegyezte, a településnek 1987 óta nincs játszótere, és az itt élő 40-50 kisebb gyermek már nagyon várja, hogy birtokba vehesse a játékokat. Hozzátette, a sportpálya mellett a legmegfelelőbb helyen lesz a létesítmény, hiszen aszfaltozott és füves pálya is található itt.

- Nagy örömmel tölt el minket, hogy minden igényt kielégítő, teljesen új játékokat kapunk - fogalmazott a településrész önkormányzati képviselője. Áldozó Tamás, Pápa polgármestere a gyermekek és a szüleik számára is fontos közösségi tereknek nevezte a játszótereket. Emlékeztetett, Borsosgyőrön több fejlesztés is megvalósult az elmúlt esztendőkben, például új orvosi rendelő épült, illetve megtörtént a sportpálya melletti öltöző rekonstrukciója.

A városvezető a közeljövővel kapcsolatban elmondta, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program egyik sikeres pályázatának köszönhetően hamarosan gyalogos-átkelőhelyet létesítenek a településrészen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!