Hírek

2017.07.13. 19:50

Kis falu, nagy mulatság - Gasztronómiai program is szerepelt a békási falunapon

BÉKÁS - Az biztos, hogy aki részt vett a békási falunapon, nem maradt éhes, ugyanis többek között főző- és süteményverseny is színesítette az alig 200 fős kisközség nagy ünnepét.

Polgár Tibor

A helyiek által Tónak hívott, a játszótér és a focipálya szomszédságában található közösségi területen főzőversennyel indult a délelőtti program. - Már előzetes lát-ni lehetett, hogy hatalmas az érdeklődés a gasztronómiai megmérettetés iránt, melyen végül 18 csapat vett részt. Voltak, akik bográcsban, mások tárcsán sütöttek, főztek.

Készültek különféle húsok, pörköltek, levesek, valamint hal és túrós csusza is. Nem volt egyszerű pártatlan zsűrit összeállítani, hiszen egy ekkorka faluban mindenki ismer mindenkit, szinte mindenki rokona mindenkinek. Ám a négytagú bíráló bizottságnak ugyancsak nagyon nehéz dolga volt, hiszen 18-féle ízletes ételt végigkóstolva kellett meghozni a végső döntést. A verseny nagyon szoros volt, a győztes pedig a Teket család birkapörköltje lett - mondta el a Naplónak Horváth Edina békási kulturális közfoglalkoztatott.

A falunapon készült ízletes ételekből bárki lakomázhatott
Fotó: Teket István

Hozzátette: később hétféle sütemény kóstolása és zsűrizése következett. Az édességek között Tüske Kornélné kinder buenós sütije győzedelmeskedett, emellett versenyen kívül is érkezett többféle finomság. Természetesen a jelenlévők fogyaszthattak bármiből, ami csak jólesett.

Délután az önkormányzat udvarán énekes, zenés, táncos produkciókat láthatott, hallhatott a közönség, például rock and roll- és countrybemutatót, citeramuzsikát, illetve volt cigánytánc is a helyi lányok, asszonyok előadásában.

A falunapok közkedvelt része a tombolasorsolás, mely idén sem maradt el - tudtuk meg Farkasné Csendes Tímea polgármestertől, aki megjegyezte: a nagy sikerű rendezvényt ezúttal is közösen szervezte a település önkormányzata és a Békás Jövőjéért Közhasznú Egyesület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!