Hírek

2017.08.27. 15:55

200 ezer forintért építési telek? - Vonzóvá teszik a falut a fiataloknak

BAKONYOSZLOP A kis bakonyi falu önkormányzata kiemelt figyelmet fordít a településen élő fiatalok és gyermekes családok támogatására, helyben tartására. Döntéseiket ennek jegyében hozzák meg, tájékoztatta lapunkat Wolf Ferenc polgármester, aki tizenkilenc éve viseli e tisztséget.

Müller Anikó Hanga

- Közel két évtizede óta jelentősen lecsökkent a lélekszám, akkor ötszáznyolcvanan, ma négyszáznegyvenen élünk itt. Még 2006-ban a Petőfi utca meghosszabbításában építési telkeket jelöltünk ki, hárommilliós költséggel, mely tartalmazta a víz, villany, szennyvíz kiépítését a telekhatárig, a kavicsos út kialakítását, ezek tervezését. Hétnek már van gazdája, hármat beépítettek, az érdeklődés folyamatos. A telkeket 1,1 millió forintért áruljuk, de aki komolyan gondolja, hogy a faluban kíván letelepedni, jóval kevesebbért is hozzájuthat, mondta. Akik együttműködési megállapodást kötnek az önkormányzattal, és vállalják, hogy három éven belül beépítik a telket, tíz éven belül nem adják el, három éven belül állandó lakhelyet létesítenek és születendő gyermekeiket a helyi oktatási intézményekbe járatják, akár kétszázezerért is megvásárolhatják a telket.

Wolf Ferenc, Bakonyoszlop polgármestere büszke a falujára Fotó: Müller Anikó Hanga

Az E.ON 2002-ben kiépítette a gázcsatlakozási lehetőséget, folynak a tárgyalások, hogy a tizennégy telken is elvégezze a munkát, mert fontos, hogy az új vásárlók és építkezők ugyanolyan eséllyel induljanak, mint a már ott lakók. Ennek költségeit nem szeretnék az új tulajdonosokra terhelni, tervük ezt saját önkormányzati forrásból megvalósítani, mely egy ötmilliós beruházás lesz. Azért is fontos a gázvezeték és a telefonvonal kiépítése, mert a későbbiekben, ha szilárdburkolatú utat építenek, nem kell majd felbontani azt. Az idei évben a Petőfi utcában vízelvezető árkokat is kiépítettek. A polgármester így büszkélkedik falujával: az itt élő emberek igényesek portájukra, rendezett udvaraik és házaik rögtön feltűnnek az idelátogatóknak. Megbecsülik értékeiket, óvják és védik a természetet. Összefognak, együttműködnek, hogy apró falunk sokáig virágozhasson mindenki megelégedésére. A kis falvak szűkös anyagi keretei ellenére mindig próbálunk önerőből fejleszteni, a közösségi életet ébren tartani, s a felnövekvő nemzedéknek élhető körülményeket biztosítani, amiért érdemes itt élni, gyermekeket nevelni.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!