Hírek

2017.08.23. 17:05

Megszökött Veszprémből, vonatra szállt és Budapestig utazott egy labrador

Elszökött veszprémi otthonából, felszállt a helyi vasútállomáson egy vonatra, és egészen a Déli pályaudvarig utazott Mira, az ötéves labrador. Chipje alapján került vissza gazdájához.

Kovács Erika

-Budapestről hívtak egyetemisták, hogy egy labrador velük sétál a Déli pályaudvaron, miután a kutya egy vonatról leszállt. A diákok arról is beszéltek, hogy az utasok elmondták nekik a pályaudvaron, a négylábú Veszprémben szállt vonatra - idézi fel a nem mindennapi történetet Hegedűs Zsolt, az Állatvédő Egyesület Veszprém állatmentője.

Fotó: Hegedűs Zsolt

A fiatalember nem hitt a fülének, először azt gondolta, valami tréfáról lehet szó, aztán hamar kiderült, nagyon is valóságos az eset. Zsolt és párja, aki szintén állatmentő azonnal autóba ültek, és elindultak Budapestre a kutyáért.

Közben a diákokkal tartották a kapcsolatot, akik közölték velük, hogy indulniuk kell, ezért a kutyust bevitték a forgalmi irodába. –Mire Veszprémből odaértünk, az irodánál már megetették a labradort pörkölttel, és adtak neki vizet is, miután a kutya olyan mélyen elaludt, hogy alig tudtuk felébreszteni, említi Zsolt.

Balról jobbra a budapesti Evellei Mónika, a veszprémi Prókai Edina, és a szintén budapesti Gyócsi Eszter állatmentők
Fotó: Hegedűs Zsolt

A fiatalember ezután rátett egy pórázt a labradorra, hogy ne szökhessen tovább, és nehogy újabb vonatra szálljon fel, aztán keresett a közelben egy állatmentő egyesületet, hogy leolvassák a chipjét, és azonosítani tudják a gazdát. Ezt követően Zsolték felhívtak egy veszprémi állatorvosi rendelőt, ahol a chip alapján segítettek nekik abban, hogy honnan tűnt el a kis szökevény. Ki is derült, hogy a kutyus egy veszprémi családtól szökött meg.

Fotó: Hegedűs Zsolt

–Autóba ültettük a labradort, majd útközben természetesen megálltunk, hogy sétáljon kicsit a kutyus, megitattuk, a dolgát is elvégezte, aztán hazavittük otthonába, ahol kitörő örömmel fogadták Mirát, meséli el a kedves és szokatlan történetet Hegedűs Zsolt, aki hasonló esetről még nem hallott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!