Hírek

2017.08.31. 14:55

Bontott kocsi a platón, alvázszám a zsebben

Vádemelési javaslattal zártak le a tapolcai rendőrök egy egyedi azonosító jellel visszaélés miatt indított nyomozást, közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.

Kovács Erika

Az egyenruhások 2017. április 21-én 9 óra 40 perckor Tapolca belterületén állítottak meg egy tehergépkocsit, amelynek platója különböző fémhulladékokkal és egy zöld színű gépjármű alkatrészeivel volt megrakva. A 23 éves lesencefalui járművezető a hulladékok, illetve a tehergépkocsin lévő gépjármű származását illetően nem tudott hiteles magyarázatot mondani, a ruházatának átvizsgálásakor pedig a férfi zsebéből előkerült a szállított gépkocsi kivágott alvázszáma. A sofőrt a rendőrök előállították a Tapolcai Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki.

A tehergépkocsi platója különböző fémhulladékokkal és egy zöld színű gépjármű alkatrészeivel volt megrakva
Fotó: rendőrség

A nyomozás során kiderült, hogy a gyanúsított és 29 éves lesencefalui barátja az előző nap bontották szét azt a külföldről behozott gépkocsit, aminek kivágták az alvázszámát.

A két férfi ellen egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a tapolcai rendőrök a napokban befejezték, és az ügy iratait vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!