Hírek

2013.09.29. 10:40

Vetési gimnázium: átmeneti helyeken tartják az órákat

Veszprém - Balesetveszélyessé nyilvánította és lezárta egy kiesett ablaktábla miatt a szakhatóság a Vetési Albert Gimnázium tornacsarnokának kétharmadát.

Marton Attila

- Nyáron a Hit Gyülekezete rendezvénye után a csarnok egyik elöregedett ablaktáblája kiesett az épületen kívülre - mondta el érdeklődésünkre Szarka László, az iskola igazgatója. Több ablaktábla is kimozdult a helyéről, azok is leeshetnek. A szakhatóság ezért balesetveszélyessé nyilvánította és lezáratta a csarnok nagyobb részét, valamint külső területét. A testnevelés órák megtartására a tornacsarnoknak csupán egyharmad része alkalmas, az órák többségét emiatt az udvaron, valamint az iskola kisebb tornatermében tartják. Az igazgató elmondta, évközben már jelezték a Klebelsberg Intézményfenntartónak, hogy baj van az ablakokkal, de a javításra megígért forráshoz végül nem jutottak hozzá.

Szarka László, a Vetési gimnázium igazgatója a sérült elemet mutatja, ami a problémát okozta

A felújítás a csarnok üzemeltetőjének, a veszprémi önkormányzatnak a hatáskörébe tartozik, a szeptember 12-i ülközgyűlésen módosították a költségvetést, és 34 millió forintot elkülönített erre. Schmidt István, a városfejlesztési iroda vezetője elmondta, rögzítették a sérült szakaszt, lekerítették a külső részt és kiírták a közbeszerzési eljárást. Az új nyílászárókat a kivitelezőnek le is kell gyártatnia, de ha minden jól megy, még idén végeznek a helyreállítással.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!