Hírek

2014.11.09. 07:22

Halálos baleset: gyalogosok közé csapódott egy autó Nagytevel és Homokbödöge között

Egy tizenkilenc éves nagyteveli nő a vasárnap hajnalban 3 óra 35 perckor történt halálos közlekedési baleset áldozata – közölték a mentők.

Kovács Erika

A megyei rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a 8303-as út 9-es kilométerszelvényében Homokbödöge felől Nagytevel felé hajtó személyautó egy kanyarban lesodródott az útról, és elütötte az út szélén haladó gyalogosokat. A balesetben egy nő a helyszínen életét vesztette, többen megsérültek. Az útszakaszon teljes útlezárás mellett helyszínelt a rendőrség. A forgalmat Adásztevel, Pápa, Nagygyimót, Ugod felé terelték.

Fotó: rendőrség

A mentőszolgálat több rohamkocsival és mentővel vonult a helyszínre, két életveszélyes sérültet a győri kórházba vittek koponyasérüléssel, két súlyosat az ajkai kórházba. A gépkocsi vezetője könnyű sérülését a mentők helyszínen ellátták, őt a rendőrök őrizetbe vették.

Az elütött gyalogosok teste roncsolta így össze a Trabant elejét, még a rendszámtábla is leszakadt
Fotó: rendőrség

Tőlünk értesült a balesetről Orbán Sándor, Nagytevel polgármestere vasárnap kora reggel, megdöbbent a hírre.

– Azonnal felkerestem a családokat, érdeklődtem a sérültekről, és segítséget ajánlottam fel nekik – ezt már a baleset helyszínén közölte, ahol az út jobb szélénél az árok partján mécsesek, alvadt vérfolt, rendszámtábla darabjai és a füves padkán egy autó kerekének nyoma emlékeztetett a hajnali tragédiára.

A faluból sokan jöttek ki a baleset helyszínéhez. A polgármestertől tudtuk meg, hogy az elhunyt nőnek van egy kisfia, akit tudomása szerint a nő élettársa nevelne tovább. Információja szerint a balesetet egy Pápakovácsiban élő néptáncoktató férfi okozta. Orbán Sándor arról is beszélt, hogy búcsú volt szombaton Homokbödögén, onnan jöhetett hazafelé a társaság az úton.

– Ebben a kanyarban már történt tragédia, úgy húsz éve! – jegyzi meg a nagyteveli Péter István. Azt mondja, egy illetőn három autó is átment egymás után. Beszprémi Lajos hajnalban a mentők, rendőrök villogására ébredt fel, akkor még nem tudta, mi történt a közelben. Megdöbbenéssel hallotta a hírt, hogy falubelijük fiatalon elhunyt.

– Meghalt! Mi lesz a kisfiával? Mit mondunk neki? – zokogja a telefonba valakinek Ignácz Ibolya, az ehunyt nő közeli rokona, akit nagy fájdalmában párja Őrsi Tóth István támogat.

A fiatalok könnyezve, megrendülten állnak a helyszínen. Mások azt mondják, úgy tudják, ivott a búcsúban a sofőr, aki emiatt nem tudta bevenni a kanyart, és elsodorta az embereket, a gyalogosok amúgy rokonságban álltak egymással. Az elhunyt nőn kívül köztük volt egy negyvenes éveiben levő anya, annak fia és lánya, valamint élettársa gyermeke. A fiatalok az emberek elmondása szerint valamennyien húsz éven aluliak. Akadnak olyanok is, akik nem rejtik véka véleményüket: vajon miért mentek a vaksötét éjszakában szabálytalanul, az út jobb oldalán, és az emberek szerint hiba volt az is, hogy egyikük sem viselt láthatósági mellényt.

Homokbödögén még búcsúi hangulat fogad, de hiába a nagy zeneszó és a körhinta, az utcán az emberek egymás között megrendülten vitatják a történteket. Van, aki arról beszél, hogy a tragédia után nagy volt a feszültség a balesetet elszenvedők és a tragédiát okozó férfi családja között, és fenyegető kijelentés is elhangzott. Állítólag a jármű vezetője a rendőrségen azt mondta, az öngyilkosság foglalkoztatja, mert a történteket nem képes feldolgozni.

– Én nem félek semmitől, nincs vesztenivalóm, kettétört a nagyteveli család élete és természetesen a mienk is, nagyon sajnálom szegény fiatalasszonyt, az övéit, de mint anya, a fiamat és családját is! – zokog a balesetet okozó férfi édesanyja. Közölte, szörnyű látvány fogadta, amikor kiment hajnalban a helyszínre, azt mondta, fia valakit éppen újraélesztett, mert korábban mentősként dolgozott.

– Vajon hogyan lehet megmondani egy kisfiúnak, hova lett az édesanyja, és a fiam kislányának, hogy mi történt az édesapjával? A fiam tisztességes, dolgos ember, a családjának, a munkájának élt, tanári végzettsége van, néptáncot oktatott, tegnap is próbáltak a jövő heti ajkai fesztiválra, aztán meglátogatott, utána indult útnak – zokog tovább az anya.

A sérültekről a Győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban elmondták: egy középkorú nő jobb lábán súlyos, többszörös, darabos, nyílt törést, ér-, és koponyasérülést szenvedett. Megműtötték, állapota kritikus. Egy 17 éves lány súlyos, életveszélyes koponyasérülést szenvedett, megoperálták.

Az ajkai kórházba végtagsérülésekkel került betegek állapota stabil, egyiküket megműtötték.

– A baleset körülményeit a Pápai Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti alosztálya szakértők bevonásával büntetőeljárás keretében vizsgálja. A pápakovácsi férfival szemben felmerült az ittasság gyanúja, ezért előállították vérvételre. Őrizetbe vették, ellene halált okozó ittas állapotban elkövetett közúti járművezetés bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Pápai Rendőrkapitányságon – közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!