Hírek

2014.10.22. 13:53

Kigyulladt egy pince tetőszerkezete Hegymagason

Hegymagason egy pince tetőszerkezeténél füst szivárgást jeleztek a katasztrófavédelemhez szerdán délután - közölte Csépányi-Barczi Petra megyei szóvivő.

Kovács Erika

A helyszínre badacsonytomaji, veszprémi, keszthelyi hivatásos, valamint a tapolcai önkormányzati tűzoltók vonultak, akik megállapították, hogy a cserépborítású, húsz méter hosszú tetőszerkezet teljes terjedelmében ég.

Személyi sérülés nem történt, az épületben nem tartózkodott senki. A tüzet jelenleg is oltják, a kővágóörsi és a zalahalápi önkéntes tűzoltók segítségével.

A település polgármestere, Tóth János Zoltán is értesítette a Naplót arról, hogy szerdán délben ismeretlen okokból kigyulladt a Szent György-hegyen a Tarányi pince tetőszerkezete.

A tüzet a tűzoltók eloltották, de a műemlék épületben így is tetemes kár keletkezett. Információink szerint az egyébként lakatlan, elhanyagolt épület magánkézben van, tulajdonosa budapesti.

A Tarányi pince tetőszerkezete rongálódott meg a szerdai tűz során (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!