Hírek

2009.12.08. 10:47

Magas áron kelt el Polanski és Sharon Tate meztelen fotója

New York - Magas áron, 11 250 dollárért kelt el az a fekete-fehér fotó, amelyen Roman Polanski filmrendező és néhai felesége, a meggyilkolt Sharon Tate látható meztelenül.

MTI

A fotót a Christie' aukciósház bocsátotta árverésre New Yorkban. A helyi idő szerint hétfő este lezajlott árverést megelőzően az érdeklődők kiállításon tekinthették meg a képet.
   
A zselatinos ezüst felvétel nem sokkal azelőtt készült, hogy a nyolc és fél hónapos terhes Tate-tel végzett Charles Manson szektájának néhány tagja. Az 1969-es fotót David Bailey készítette.
   
A képen - amelyen csak 1988-ban egy vándorkiállítás kedvéért hívtak elő - filmrendező és színésznő felesége deréktól fölfelé látható. Tate a profilját mutatja a kamerának, jobb karja Polanski vállán nyugszik, miközben a rendező mindkét karjával átöleli felesége testét. Mindketten a lencsébe néznek.
   
"Bailey jól nagyon jól ismerte Polanskit, már csak azért is, mert ő maga is foglalkozott filmezéssel" - közölte a Christie's részéről Philippe Garner.
   
Roman Polanskit jelenleg svájci nyaralójában tartják házi őrizetben, szeptemberben Zürichben tartóztatták le. A liliomtiprással vádolt rendező ellen három évtizede körözés van érvényben, amiért megszökött az amerikai igazságszolgáltatás elöl.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!