Hírek

2014.04.07. 19:27

Műszívre kapcsolják Kornélt

Nagyon leromlott a négyéves Esztergályos Kornél állapota, ezért az ösküi kisfiút kedden műszívre kapcsolják. Alapítvánnyal próbálnak segíteni a családon.

Tremmer Tamás

Lapunkban már többször foglalkoztunk a kis Kornéllal. Édesanyjával tavaly ősszel közölték a rossz hírt: a gyermek szívizmai kitágultak, szíve megnagyobbodott, a bal kamra alig működik. Az ösküi kisfiút felvették a szív transzplantációs várólistára, rögtön az első helyre. Az átültetésre egy éven belül sort kellene keríteni.

A gyermek szervezete olyannyira legyengült, hogy novemberben be kellett vinni a veszprémi kórházba. Állapota az első időszakban stagnált, majd folyamatosan rosszabbodott, míg végül teljesen összeomlott a keringése. Március 31-én sürgősséggel Budapestre szállították. Lapunk hétfőn arról értesült, hogy az orvosok nem tudnak tovább várni, kedden műszívre kapcsolják a kisfiút. A szívtranszplantáció időpontja – donor híján – továbbra is bizonytalan.

Az ötgyermekes család a betegség nyomán rendkívül nehéz helyzetbe került, Kornél mellett ketten még kiskorúak, róluk is gondoskodniuk kell. Az édesanya Budapesten van, az édesapa az egyedüli kereső, aki szintén egyre több időt tölt a kórházban. Szomszédjuk, Horváth Henriett létrehozta az Egy darabot a szívedből alapítványt, ezen keresztül próbálnak segíteni a családnak. Szerencsére vannak önzetlen támogatók, akik átérzik a helyzet súlyosságát, és melléjük állnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!