Hírek

2006.09.22. 02:28

Stabil a város gazdálkodása

Herend (mt) - Sikerült az önkormányzat morális válságát és csődközeli állapotát kezelni, a gazdasági stabilitását megteremteni, a település jó hírnevét helyreállítani és közben még a legszükségesebb fejlesztéseket is végrehajtottuk.

nincs nev

Így értékelte az önkormányzat közel kétéves munkáját a város polgármestere a ciklus utolsó testületi ülésén. Vajai László összefoglalójában hangsúlyozta: a 2004 novemberében tartott időkö-zi választások után a jelenle-gi képviselő-testület súlyos problémákat örökölt, a kialakult morális válság és csődközeli helyzet megoldása nem tűrt halasztást. A város nemcsak elszigetelt helyzetben volt, de tetemes, 342 millió forint adósságot is felhalmozott, amelyet az elmúlt két évben 181 millió forintra csökkentettek. A takarékos gazdálkodásnak hála, év végére a folyószámlahitel igénybevételére sem lesz szükség.- A gazdasági stabilitás megteremtése mellett a legszükségesebb fejlesztésekre is jutott erő. Talán az egyik legjelentősebb lépés az oktatási intézmények fűtésének korszerűsítése volt, amellyel a felhasznált energia mennyisége közel a felére csökkent az előző évhez képest, s elvégeztük az úthálózat javítási és fejlesztési munkálatait is - fogalmazott a polgármester. Az ülésen elhangzott, a takarékosság jegyében az említett időszakban négy önkormányzati hivatali irodából kettőt megszüntettek, közel hússzal csökkentették az önkormányzati foglalkoztatottak számát, miközben a hivatal bevételeit is sikerült növelni.A testületi ülésen a képviselők döntöttek arról is, hogy egy lakossági kérelemnek eleget téve, a jelenleg Bánd köz-igazgatási határán fekvő külterületű ingatlant a község önkormányzatával történő megállapodás értelmében 2007. január 1-jei hatállyal Herend térítésmentesen átveszi. Az ingatlanon a tulajdonos lakótelkek kialakítását tervezi, amire kizárólag ezzel az önkormányzati döntéssel nyílt lehetőség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!