Hírek

2016.09.02. 19:30

Új rendőrkapitánya van Balatonalmádinak, elődje öregségi nyugdíjba vonult

Balatonalmádi- Támogatást igényel a város a nyári viharokban megrongálódott utak felújításához az államtól, döntött a képviselő-testület. A csütörtöki ülésén bemutatkozott a település új rendőrkapitánya is.

Marton Attila

Támogatta a testület Linczmayer László rendőr alezredes városi rendőrkapitánnyá történő kinevezését. A Balatonalmádi Rendőrkapitányság korábbi vezetője, Szabó János július elején vonult öregségi nyugállományba.

Az ismétlődő nyári esőzések és viharok több utcában súlyosan megrongálták a burkolatot, a helyreállítási munkákhoz vis maior támogatási igényt nyújt be a Belügyminisztériumhoz az önkormányzat. A javítást mintegy négymillió forintra becsülik, amelyhez a támogatás mellett tíz százalék önerőt biztosítana a város.

Elfogadta a testület a város költségvetésének első félévéről szóló jelentést, amelyből kiderül, a strandbevételek egyelőre elmaradnak a tervezetthez képest, ám több adónem esetén az előirányzat ötven százalékánál több folyt be június végéig.

Linczmayer László alezredes Balatonalmádi új rendőrkapitánya  Fotó: Stiger Ádám

Leaszfaltozhatják a Bihari János és Dob utcákat az Erkel Ferenc utca felőli szakaszával együtt. A beruházást az ott élőkkel közösen végezheti el az önkormányzat, miután az érintettek vállalták a beruházás érdekében felmerült kiadások húsz százalékának kifizetését. Az útépítést mintegy 17,5 millió forintra becsülik.

Az októberi népszavazás megszervezéséhez a költségvetés általános tartalékából félmillió forintot csoportosítottak át, miután az állami finanszírozás nem elegendő a referendum lebonyolításához. Módosították a helyi kitüntetések adományozásáról szóló rendeletet, így a díszpolgári címet ezentúl nem csak március 15-én, hanem augusztus 20-án vagy október 23-án is átadhatják.

A testületi ülésen elfogadták az Almádiért Közalapítvány, az Együtt-Egymásért Nyílt Közalapítvány és a Közbiztonsági Közalapítvány tavalyi évről szóló beszámolóját, valamint új póttagokat választottak az októberi népszavazás szavazatszámláló bizottságaiba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!